2019. október 12., szombat

EZ VAN

KOLOZSVÁRI SZALONNA / VENDÉG
Szerző: HORN ANNA
2019.10.12.


...Kicsiben az egész rendszerük itt van előttünk, minden otromba, uborkafára frissiben felkapaszkodott, műveletlen bunkó mivoltával együtt. Ők vezetik az országot, a minisztériumokat, az önkormányzatokat.

Politikai elemzők szerint állítólag akár meg is rendülhetett egy picit egyesekben a bizalom a Fidesz iránt. Tényleg? Hát ez nagyszerű. Lehet milliárdos üzleteket lemutyizni saját magunknak. A gyereknek hét számjegyű fizetést biztosító állást szerezni – csak hozzá ne nyúljon semmihez, ennyi pénzért még csak be se jöjjön a munkahelyére. Közpénzből, vagyis az adónkból, drogozni – ezzel sincs egyedül a győri tagtárs – és mindez arra elég csak, hogy egy páran elbizonytalanodjanak abban, vajon tényleg annyira szentek-e az imádottjaik? És mi kellene ahhoz, hogy ezek az elvakult és megtévesztett hívők meg akarják látni és ismerni a valóságot az általuk tizedik éve hatalomban tartott bagázzsal kapcsolatban? Mennyi ocsmányságot kell elkövetnie a „nagyoknak” ahhoz, hogy feltűnjön az általuk hülyének nézett népnek mindaz, amit tettek és tesznek továbbra is? És ne csak feltűnjön, hanem felháborodjanak, tiltakozzanak és változtatni akarjanak?

Megtippelni sem tudom, mennyit akar még eltűrni a magyar. A legnagyobb baj az egészben az, hogy ezt a nagyon kívánatos és mielőbbi változást demokratikus úton már szinte el sem lehet érni. Ha működnének a demokrácia legalapvetőbb elemei, Borkai másnap lemondott volna, önként, és nem vezér apuci utasításaira várna napok óta, bujkálva minden és mindenki elől.

Ez van. Mi (is) hagytuk, hogy így legyen, akkor is, ha soha nem szavaztunk rájuk. Nem álltunk elegen és eleget a Parlament előtt vagy másutt annyi ideig, hogy visszavonassunk agyament törvényeket vagy intézkedéseket. Nem vágtuk a képükbe a szaros alamizsnájukat (krumpli-tészta-utalvány), amelyekkel négy évente meg akarják vásárolni a szavazatokat. Nem álltunk ki elegen sem a CEU–ügyben, sem az Akadémia szétzilálásakor, még a média 80 százalékának bekebelezése kapcsán sem.

Néhányan hőbörgünk, a nagy többség fel sem fogja, hogy már az unokái jövője is kalapács alá került a nagy nemzeti átverési árverésen. Az elkövetkező 50-100 évben valamilyen elfogadható jövője csak annak lesz, aki részévé válik a Fidesz maffia-tevékenységének. A többieknek marad a harminc forintos kampánykrumpli, osszák be a következő választásokig.

Másféle jövő itt nem lesz. Valahol Európában, vagy még távolabb kell azt keresnie annak, aki élhető világot szeretne magának. Ez van. Jobb nem lesz ezekkel. Rosszabb még lehet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.