2019. október 7., hétfő

EZÉRT SORSDÖNTŐ MINDEN VÁLASZTÁS EBBEN A VIRÁGZÓ KUPLERÁTUSBAN

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2019.10.07.


Hát akkor szivárgásmentes, optimista hétfő reggelt kívánok mindenkinek! Még mindig hatot vagy már csak hatot kell aludni addig, ameddig megint beüt állítólag valami sorsfordító, semmi korábbihoz nem hasonlító, kurva nagy téttel bíró, az életünket és halálunkat brutálisan meghatározó cucc. Hát igen. Ez a műsor megy nagyjából 30 éve Európa eme nyomorúságos felén, ezt a cuccot nevezik választásnak. Itt minden választásnak akkora a tétje, hogy azon csodálkozom, hogy össznépileg még nem nyomott agyon a nagy teher. Nem én találtam ki, de magyarázatnak megteszi. Szerintem ez azért lehet, amit Molnár Éva krimiíró, azaz Vavyan Fable így fogalmazott meg:

Maffiátusban élünk. Vagy gengszterátusban. Esetleg kuplerátusban.

Ja, hát ja. Egy ilyen helyen természetesen mindig nagyon nagy tétje van a húsosfazéknak, különösen azok számára, akik abból híznak fennállásuk óta, de legalább tíz éve biztosan. Nem egyszerű elengedni, belátom. Alighanem fején találtatott a szög, bár szerintem nem sokan fogadtak volna arra, hogy a kuplerátus szó szerint ilyen előkelő helyre kerül ebben a hivatalosan kampánynak csúfolt okádék sárdobálásban.

A magam részéről tényleg csak abban bízom, hogy a szektavezér meztelen hátsó fele a büdös életben nem fog szembejönni sehol, mert akkor tényleg felkötöm magam. Jó, nem, megkegyelmeznék magamnak valószínűleg, de igen rosszul érintene. Bár ez a veszély aligha áll fenn. A bajtársiasság majd jól megvédi az árulástól a dakota vezért, és minket is attól, hogy példának okáért egy családi ebédről készült felvételek spontánul kiszivárogjanak. Amin a dinasztia körbeüli a húslevest, és kétpofára röhögnek a pálinkás pohár és a csilliárdos közbeszerzések fölött összehajolva, hogy micsoda kretén egy nép ez. Retteg a migránsoktól a sarokban, és önként nyújtja a pénztárcáját, hogy vigyék, csak vigyék. De ha lehetne, a zsák krumplit azt hagyják meg, nagyon köszönjük, áldja meg a jóisten a miniszterelnök urat mind a két kezével.

A bajtársiasság tudniillik alighanem valami ilyesmit jelenthet maffiául. Példás családapaként, egykori kiváló sportemberként, álkereszténységgel öblögető elöljáróként közpénzből dajdajozol (nem vád: uniós támogatást nyert el korábban az egyik lány azok közül, akik szerepelnek a Borkai Zsoltról készült fotókon), a szekta pedig összezár és megvéd. Az effajta bajtársiasságnak semmi baja a lopással, a korrupcióval, a hiteltelenséggel, a kétszínűséggel, az erkölcstelenséggel. Az egyedüli lényege, hogy semmi nem derülhet ki. És ha mégis kiderült, akkor kussolunk, és bevédjük egymás meztelen fenekét...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.