2019. október 2., szerda

FOLYTATÓDHAT MÉSZÁROS LŐRINC TEHERMENTESÍTÉSE

INDEX
Szerző: BG
2019.10.01.


Megjelentette féléves gyorsjelentését az Appeninn Holding Nyrt. Ez egy tőzsdei ingatlanos cég, amelyben korábban elsősorban Mészáros Lőrinc érdekeltségei domináltak, de a felcsúti expolgármester szerepe a jövőben már jelentéktelen lesz. De akkor ki érkezhet?

Pénteken tette közzé féléves gyorsjelentését az Appeninn Nyrt. Mint a 444. hu mai cikke írja a Mészáros Lőrinc és Tiborcz István nevével fémjelzett, ingatlan bérbeadással foglalkozó Appeninnek 39 ingatlanja van, köztük a legemblematikusabb a Club Aliga, az úgynevezett Spar-portfólió, de ismertebb fővárosi ingatlan még a Bég utcai irodaház, vagy az Üllői 48. (Takarék-székház), a Hattyúház, vagy a Kelenhegyi 43.
Tízmilliárdos érték

Az említett cikk az ingatlanportfólió összértékét több mint 50 milliárd forintra becsüli, ami jelentősen meghaladja a tőzsdei kapitalizációt (20 milliárd forint), de ez nem irreális, mert a hitelek, vagyis a kötelezettségállomány egyenlítheti ki a két érték közötti különbséget. vagyis, ha tényleg 50 milliárd forint az ingatlanok értéke, de van rajta 20-25 milliárd forint hitel, akkor már nem annyira alulértékelt a papír a tőzsdén.

Egyre több bevétel

A társaság az elmúlt egy évben 70 százalékkal növelte a bevételét, 2,7 millióról 4,6 millió euróra. Az Appeninn korábban a Mészáros Lőrinc körül felépült gigantikus tőzsdei birodalom része volt (Appeninn, Konzum, Opus, CIG, 4iG), de mint arról az Index is beszámolt, Mészáros Lőrincnek túl sok volt a korábban általa birtokolt és felügyelt 300 cég, mát ekkor arról lehetett hallani, hogy az Opusban a jövőben inkább Vida József, az Appeninnben Tiborcz István, míg a 4iG-ben jászai Gellért szava számít...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.