2019. október 19., szombat

IDEJE LENNE EGY BÉKEMENETNEK

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Swan Edgar
2019.10.19.


Gyönyörűséges szombat reggelt! Kezdem a legjobb hírrel: továbbra is csodás időnk lesz. Most van az a nagyon különleges helyzet, amikor nem kell azt írnom, hogy ezzel vége is az örömködésnek, jöjjön a brutális valóság. De most nem mondok ilyet, mert én például kifejezetten élvezem, amit látok.

Macaristan elsőszámú kipcsakja két törzsi gyűlés között Brüsszelben volt, mégpedig a bölcsek tanácsa nevű testület előtt. Ez a csacsogás a Fidesz néppárti kizárása vagy ki nem zárása körül forgott, de Európa erőszakos embere egy büdös hangot nem mesélt arról, hogy áll a helyzet. Talán nincs miért és mivel dicsekedni. Remélhetőleg ez a helyzet csak romlani fog a továbbiakban. Orbánnak nagyon rosszkor sikerült örök szerelmet vallani Erdogannak. Ezen még azok is felháborodnak, akik igyekeznek távol tartani magukat a politikától. November hetedikén – Erdogan ekkor látogatja meg kebelbarátját, Orbán Viktort – elég komoly tüntetés szerveződik. Részletekről informálódni illetve besegíteni az előkészületekbe itt lehet. Én egészen komolyan nem tudom eldönteni, hogy Orbán direkt provokálja Európát is, a saját országát is, vagy annyira hülye, hogy nem méri fel a kockázatokat, esetleg nincsen választása, ha kér valamit az ő jóbarátja (valamelyik, mert több is van), azt kénytelen teljesíteni? Van valami megállapodás? Orbán kiáll Erdogan mellett, az meg majd megvédi őt, amikor itt szorul a kapca? Bejön a török hadsereg? És ha Putyin megsértődik? Veszélyes játék ez.

Németh Szilárd, az aktuális megmondóember (Tompikát lehalkította valaki) elkölcsi alapvetést végzett a közösségi oldalán. Szántania sem kellett...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.