2019. október 22., kedd

ITT A VÁRVA VÁRT MÓDOSÍTÁS AZ ESZKÖZKEZELŐSÖKNEK - MEGMENEKÜLHETNEK A VÉGREHAJTÓTÓL

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2019.10.22.


Megmenekülhetnek a végrehajtótól az otthonukat részletre visszavásárló eszközkezelősök, legalábbis 3 év haladékot kapnak egyéb tartozásuk rendezésére – az erről szóló törvénymódosítás ma kerül a parlament elé. Megnyitnák a vétel lehetőségét azoknak, akik eddig nem éltek vele, és lehetővé teszik a részletre vásárlást azoknak is, akik az egyösszegű vételt választották.

Régóta vártak az eszközkezelősök azokra a könnyítésekre, amelyek most kerülnek az Országgyűlés elé. Ma kezdi ugyanis tárgyalni a parlament a „Nemzeti Eszközkezelő Programban részt vevő természetes személyek otthonteremtésének biztosításával összefüggő törvények” módosítását.

Mint ismert, kedvező feltételekkel visszavásárolhatják otthonukat a Nemzeti Eszközkezelőtől a korábbi tulajdonosok, jelenlegi bérlők. Erről még tavasszal értesítette őket a NET Zrt. A bérlők előtt több lehetőség is állt. Dönthettek a nagyon kedvezményes árú, egyösszegű vételről, amiből további kedvezményt kaphatnak, ha 5 évig meg is tartják a lakást. Lehetőség volt kamatmentes részletre is megvásárolni az ingatlant (ezt viszont csak a bérlő teheti meg, közeli hozzátartozó nem), de maradhatott bérlőként is a volt tulajdonos. Aki pedig nem válaszolt, úgy maradhat bérlő, hogy háromszoros bérleti díjat kell fizetnie. (A részletekről korábban itt írtunk.)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.