2019. október 17., csütörtök

LAKNER ZOLTÁN A FIDESZ VÁLASZTÁSI KUDARCÁRÓL: "A KUBATOV-LISTA SEM VÉGTELEN"

MAGYAR NARANCS ONLINE
Szerző: TECZÁR SZILÁRD
2019.10.16.


A politológus szerint a Borkai-ügy miatt választási időszakban remegett meg a rendszer.

A csütörtökön megjelenő Magyar Narancsban Lakner Zoltán politológussal elemezzük az önkormányzati választások eredményét. Egy rövid részlet az interjúból:

Lakner Zoltán: Az elmúlt kilenc évben is többször beremegett a rendszer, legalábbis abban az értelemben, hogy bizonyos ügyekre látványosan nem volt válasza a Fidesznek. De ez sosem választási időszakban történt, a diáktüntetések vagy a net­adós tüntetések veszteségeit vissza lehetett hozni. Most közvetlenül a választás előtt talált meg a botrány egy olyan jelöltet, akit nem lehetett eltávolítani a Fidesztől, mert már nem volt idő helyettesíteni.

Magyar Narancs: Országos hatása lett a Borkai-ügynek?

LZ: Igen, de van két mélyebb oka is az ellenzék erősödésének. A tavalyi országgyűlési választás azért is érte sokként az ellenzéki választókat, mert azt tapasztalták, hogy a szavazatuk szinte semmit nem ér ebben a választási rendszerben, részben az ellenzéki pártok hibájából. Tudtuk, hogy az ország fele nem a Fideszt akarja, hogy komoly választói tömbök állnak Orbán Viktorral szemben, de a szétforgácsolódott ellenzék miatt ennek eddig nem lett következménye. Most igen...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.