2019. október 26., szombat

LÉPJÜNK TOVÁBB!

KOLOZSVÁRI SZALONNA / VENDÉG
Szerző: HORN ANNA
2019.10.26.


Magánügyileg szeretném elmondani, hogy továbbra is tart az öröm a lelkemben az október 13-i önkormányzati választások előrendszerváltó eredményei miatt. Lehet újraszámoltatni szavazatokat, lehet iratokat eltüntetni, lehet drogosokat más színű pólóban, de a mi kutyánk kölykeként továbbra is bársonyszékekben tartani – a lényegen mindez nem változtat. A lényeg, szerintem az, hogy megtört a tizedik éve hizlalt NER-jég felszíne, szerteszét futottak a repedések, hatalom- és befolyás vesztés formájában, és nincs az a kozmetikai csodaszer, ami ezeket a bajokat más színben tudná feltüntetni.

Közügyileg pedig szerintem elérkeztünk egy olyan pillanathoz az ország történelmében, amikor venni kell egy nagy levegőt, és komolyan el kell gondolkodni azon, hogyan tovább. Fideszes aggyal nem tudok, és nem is akarok gondolkodni. Alapvetően nekik van még tovább, 2022-ig biztosan. Azzal kapcsolatban sincsenek kétségeim, mennyi mindent be fognak vetni azért, hogy hatalmon maradhassanak. Semmilyen határa nem lesz az eszközöknek, mert a pénz és a hatalom náluk van.

De sok éve először szembe találtuk magunkat azzal, hogy rengetegen vannak – és ki is merik nyilvánítani a szavazófülkék magányában – azok, akik ezt a romlott és fékevesztett rendszert nem tudják, de nem is akarják tovább eltűrni. Hangot is adtak ennek – éppen ezért most kellene nekik egy olyan pártot, programot, lehetőséget teremteni, olyan megoldásokat kínálni, amelyekkel egyet tudnak érteni.

Konkrétan arra gondolok, hogy létre kellene hozni egy igazi szociáldemokrata magyar pártot. Amely szellemiségében is az, és nem (csak) a nevében. Hogy mik a valódi szociáldemokrácia értékei és erősségei, azon ma, a huszonegyedik században lehet vitatkozni. Olyan sok változás történt az irányzat létrejötte óta, hogy most csak a mai életben kivitelezhető, legfontosabb téziseket idézem:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.