2019. október 14., hétfő

MAGYARORSZÁG NÉPE NEM ORBÁN VIKTOR NÉPE

HVG ONLINE / ITTHON
Szerző: hvg.hu
2019.10.14.


Ez az első alkalom 2010 óta, amikor a Fidesz azt érezheti, hogy van más szereplő is a színpadon: a gondolkodó választó, aki a kormánypártok saját képére faragott választási rendszerében is hallatni tudta a hangját, és amely így a vasárnap legnagyobb nyertese lett.

A 2019-es önkormányzati választás legfőbb tanulsága az, hogy vereséget tud szenvedni a Fidesz. Hogy magát veri meg, vagy mások őt, az most másodlagos. A lényeg: Magyarország népe nem Orbán Viktor népe.

Amikor sokak számára válik világossá, hogy a hatalom képviselői erről nem vesznek tudomást, akkor megbüntetik őket. Úgy tűnik, hogy ezúttal a felismeréshez egy szaftos leleplező videó is kellett.

Abban igaza van a miniszterelnöknek, hogy az országban a legerősebb politikai erő változatlanul a Fidesz–KDNP. Ráadásul ezt az erőt jelenleg egy országos választáson fölényre tudnák váltani, noha az már messze volna a kétharmadtól. Az is igaz, hogy a hosszú távú hatalomgyakorlás szempontjából változatlanul birtokolja a kulcspozíciókat: övé a kétharmad, a megyei jogú városok többsége, a kis- és közepes településeken szinte kizárólagos a befolyása. Ettől még

a vasárnap egyértelmű és megkérdőjelezhetetlen vereség volt.


Főleg ebben a rendszerben...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.