2019. október 25., péntek

MÁRKI-ZAY MÁRIS LEVÁLTOTT CÉGVEZETŐKET: „LÁZÁR BOROSLÁDÁIT FARAGTÁK, VADHÚST TÁROLTAK A HŰTŐBEN”

HVG ONLINE / GAZDASÁG
Szerző: hvg.hu
2019.10.24.


Csütörtökön, órákkal az alakuló ülés után már visszahívták az önkormányzati cégek igazgatóit Hódmezővásárhelyen. A helyi Fidesz szerint máris politikai tisztogatás történt, Márki-Zay Péter viszont azt mondja, hogy a szabálytalanságokra már korábban fény derült, de eddig éppen az eddig többségben levő Fidesz akadályozta a leváltásukat.

„Sem az önkormányzati cégek átvilágítását, sem a cégvezetők visszahívását nem voltak hajlandók megszavazni a fideszes képviselők korábban, pedig a szabálytalanságokról régóta tudunk, mert belső vizsgálatot tartottunk” – indokolta a fejcseréket Márki-zay Péter, Hódmezővásárhely újraválasztott polgármestere.

„Lázár János címeres borosládáit faragták az önkormányzati cég műhelyében, vadhúst tároltak a cég hűtőjében” – sorolja a példákat Márki-Zay arra, hogyan használták saját célokra az önkormányzat vállalkozásait. Egy sofőr még tavaly azzal bukott le, hogy elkottyantotta, Lázár boraiért megy Szekszárdra, majd amikor a menetlevelet kérték tőle, akkor az Kozármisleny távra volt kitöltve.

Ezeket már korábban is jelezték a közgyűlésen, de sem a cégek átvilágítását, sem a vezetők visszahívását nem szavazta meg az akkor kormánypárti többségű testület. A cégek vezetői között voltak Lázár János bizalmasai, köztük például a Batidai Vadászkastély ügyeit is intéző Soós Gábor ügyvéd.

Most nem teketóriázott túl sokat a nagy többséggel megszavazott új városvezetés, már a csütörtöki alakuló ülés után zárt ülésen meg is szavazták a két gigacég, a Hódmezővásárhelyi Működtető és Szolgáltató Zrt és a Hódmezővásárhelyi Vagyonkezelő Zrt igazgatóságának és felügyelőbizottságának a leváltását.

A HMSZ Zrt. egyébként több cég fúziójából alakult 2016-ban, így az idősek otthonának működtetése, a közétkeztetés, és a város köztisztasági feladatai is a vállalat hatáskörébe tartoznak, míg a HVSZ Zrt. a fürdőért, a távhőszolgáltatásért, illetve a kábeltelevíziós szolgáltatást végző cégeket foglalja magába...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.