2019. október 16., szerda

MIVEL INDÍTANAK BUDAPEST ÚJ VEZETŐI?

INDEX
Szerző: BÍRÓ MARIANNA
2019.10.16.



Karácsony Gergely csütörtökön veszi át a fővárost Tarlós Istvántól, de van olyan kerületi polgármester, aki már kedden kezdődobással debütált egy kézilabdameccsen. Miután az ellenzék földcsuszamlásszerű győzelmet aratott a fővárosban, megkérdeztük, mivel indul a ciklus az újonc főpolgármesternél és városvezetőknél.

Adott magának egy napot Karácsony Gergely, hogy kipihenje a kampányt, meg az utolsó napokban benyelt influenzát és lázat. A megválasztott főpolgármester kedden azonban már egyeztetett Tarlós Istvánnal, csütörtökre előkészítették a Fővárosi Önkormányzat átadás-átvételét is. Ezután Karácsony – mint az Indexnek elmondta – a Városháza szimbolikus és fizikai megnyitását tervezi, a választási eredmények jogerőre emelkedését követően pedig a lehető leghamarabbi időpontra összehívja a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülését.

Nem egy formális, ceremoniális tanácskozásra, puszta eskütételre és tisztségosztásra készül, Karácsony szerint már szövegezik azokat a javaslatokat, amelyekkel érdemi döntést tud hozni a közgyűlés a klímavédelem, az átláthatóság és más ügyekben. Napokon belül levélben fordul Orbán Viktorhoz is, a miniszterelnökkel ugyanakkor eddig még nem beszélt, csak sejtelmesen annyit mondott, hogy több magas rangúnak tartott fideszes politikus gratulált már neki.

Nem csak Karácsonynak kell azonban új kihívásokkal szembenéznie, van Budapesten 11 olyan kerület is, ahol újoncok kezdik meg a munkát:...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.