2019. október 15., kedd

NAGYOT BUKOTT A FIDESZ, DE MÉG NEM HASALT EL

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: SZEKA
2019.10.14.


Orbán Viktor tévedett, és ezt most már valószínűleg a saját tábora is érzékeli. A Fidesz és a kormány első embere ugyanis azt gondolta, hogy hatalmasra nőtt propagandagépezete rutinból levezényli az önkormányzati választásokat, és tovább erősíthetik az ország lakosságában a legyőzhetetlenség mítoszát. Ehelyett súlyos vereséget szenvedtek a legnagyobb városokban, a kistelepüléseken szerzett többségükkel viszont nem igazán tudnak mit kezdeni. Az ellenzék olyan bázisokat teremtett az országban, ahonnan megszervezheti önmagát a 2022-es választásokra.

A Fidesz stratégáinak messze földön híres kreativitása mintha elpárolgott volna az önkormányzati kampányban. A régi, korábban jól bevált paneleket vették elő, amikor a felmérések szerint az ellenzék szorongatta őket valahol, és azt gondolták, hogy megfélemlítéssel, sorosozással, lejárató akciókkal ismét maguk felé tudják billenteni a mérleg nyelvét. Ez különösen Budapestre igaz, ahol olyan buzgalommal vetették magukat Karácsony Gergelyre, ami már-már azt sugallta a polgárok számára, hogy tartanak tőle.

A Fidesz mostani kampányára általánosságban is érvényes, hogy a kevesebb izmozás több eredményt hozott volna számukra. Erőből próbáltak mindent megoldani, ami kontraproduktívvá tett számos kampányelemet, így visszafelé sült el az a próbálkozásuk is, hogy egy gyanús körülmények közt rögzített hangfelvétel segítségével az utolsó pillanatban szétrobbantsák a budapesti összefogást Karácsony Gergely mögött.

Vidéken is túltolták a biciklit a Fidesz stratégái, így például Szegeden irdatlan pénzt öntöttek az általuk támogatott független színekben induló jelölt kampányába, ami a városlakókban kételyeket szült Nemesi Pál pártatlanságát illetően. A Fidesz esetében amúgy is rengeteg bizalmatlanságra okot adó jelenséggel szembesültek már a választók az elmúlt évtizedben, így például csak a kormánypártról feltételezte a választók jelentős része, hogy nem retten vissza a szavazatvásárlástól, sőt a kisebb-nagyobb manipulációktól sem a szavazatok összesítésénél...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.