2019. október 30., szerda

NÉGY SÚLYOS HIBA, MELYEK A SZEGEDI HÍDEMBER BUKÁSÁHOZ VEZETTEK

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: SZEKA
2019.10.28.



Hidat ígért a szegedieknek, de rosszabbul szerepelt, mint Botka László korábbi kihívói. A függetlenként induló, ám komoly kormányzati hátszéllel kampányoló Nemesi Pál vereségéhez olyan baklövések járultak hozzá, melyeket gyengébb ellenfelekkel szemben sem engedhet meg magának a Fidesz, nemhogy a 2002 óta regnáló, polgármesterként komoly rutint szerző Botka László ellen. Elemzésünkben arra is rávilágítunk, hogy a kormánypárt túlságosan hisz bizonyos propagandaeszközökben, ezért tűnik sokszor úgy, hogy túltolják a kampánybiciklit.

Ne vádolt az ellenfeledet korrupcióval, ha nem tudod bizonyítani a bűnösségét!

Nemesi személyét azért dobta be idén májusban a Fidesz a köztudatba, hogy egy látszólag pártsemleges, a város közéletében fajsúlyos szereplővel vágjon bele a kampányba. Mindvégig joviális, a politikai csatározásoktól tartózkodó, a városa iránt elkötelezett vállalkozó képét igyekeztek a szegediek felé közvetíteni, ami azzal járt, hogy a „piszkos munkát” maga a párt, vagyis a Fidesz kampánycsapata vállalta magára. Ehhez a kormánypárt stratégái nagyon értenek, hiszen a karaktergyilkosság területén már komoly trófeákkal büszkélkedhetnek.

Botka esetében az volt a feladatuk, hogy a jelentős botrányok, korrupciógyanús ügyletek nélkül működő polgármestert, illetve hivatalának néhány dolgozóját összemossák olyan ügyekkel, melyek kellemetlenséget okoznak a baloldali jelölt számára. Ilyen volt például a SZEVIÉP-ügy, melybe az a Szabó Bálint igyekezett belerángatni Botkát, aki a kampány elején még a Fidesz emberének számított. Szabó később éppen Nemesi jelölése miatt szakított azzal a Budapestről Szegedre delegált kampánycsapattal, melynek feladata a milliárdos vállalkozó karakterének felépítése volt.

Szabó ugyanis polgármester-jelölt szeretett volna lenni, ám őt azért nem támogatta a Kobza Miklós, Maróti Gábor és nem utolsó sorban Kubatov Gábor pártigazgató neveivel fémjelzett stáb, mert Szabó annak a Lázár Jánosnak volt az embere, akit a Fidesz igyekezett Szegedtől távol tartani. A nagy feljelentőként elhíresült jogász így magányosan folytatta harcát, később saját csapatot toborzott, és a választásokon függetlenként elindult a polgármesteri székért. Számítása részben bejött, hiszen listáról bejutott a közgyűlésbe, ugyanakkor sikertelen kísérleteivel nemhogy elérte volna, hogy Botkát korruptnak lássa a közvéleményt, hanem akarata ellenére tisztázta minden gyanú alól. A választók ugyanis azt látták, hogy ha a Fidesz ilyen komoly erőfeszítések árán sem tud valaki ellen egy büntetőügyet kreálni, az valószínűleg tényleg tisztakezű...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.