2019. október 31., csütörtök

NEM JÓ, HA EGY ORSZÁGNAK HAZUDÓS MINISZTERELNÖKE VAN

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2019.10.31.


Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin közös sajtótájékoztatóján, ahol szokás szerint csak megbízható sajtómunkások kérdezhettek, olyanok, akikről feltételezhető, hogy olyat kérdeznek, amire lehet jól válaszolni, a magyar miniszterelnököt Zelenszkuj ukrán elnökről is kérdezték. Orbán hozta önmagát, és a kitérően, azaz gyakorlatilag sehogyan sem válaszolt. Egy „régi magyar mondásra”, hivatkozott, ami szerinte így hangzik: „amíg személyesen nem ismerünk meg valakit, addig nem mondunk róla véleményt”.

Ez persze nettó hazugság. Ilyen magyar mondás nincs. Lehet ilyet mondani, de ettől még ez a kijelentés nem lesz régi magyar mondás. Nincs olyan régi magyar mondás, ami azt sugallja, hogy mi magyarok ebben is mások vagyunk, mint a többiek. Hitlert sem ismertük személyesen, Sztálint sem, mégis van róluk véleményünk. Putyinnal, Erdogannal sem paroláztunk soha, mégis gondolunk róluk valamit.

Azon most nem nyitnánk vitát, hogy ha Orbán Viktornak és kormányának azért nincs véleménye Zelenszkijről, mert nem ismeri személyesen az ukrán elnököt, akkor mi a fenét csinál a magyar külügyminisztérium illetékes állománya. Túl azon, hogy Szijjártó Péter külügyminiszterként másodállásban akár űrhajós is lehetne, annyit rótta a köröket a világ körül. Ha Orbán nem ismeri személyesen az ukrán elnököt, akkor mivel foglalkoznak azok a külügyi szakértők, akiknek az volna a dolguk, hogy összehozzanak vele egy találkozót...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése