2019. október 3., csütörtök

TITKOS HANGFELVÉTEL A FIDESZBŐL: AKI A PÁRTOT TÁMADJA, ABBAN A PILLANATBAN ELLENFÉLLÉ VÁLIK

24.HU
Szerző: SPIRK JÓZSEF
2019.10.03.



Az Egri Ügyek birtokába került egy titokban rögzített hangfelvétel, ami a 2018-as országgyűlési választások utáni időszakban készült. Az újabb kétharmados Fidesz-győzelem után Oroján Sándor, az egri Fidesz-szervezet ügyvezető alelnöke tartott előadást arról, hogyan működik a Nemzeti Együttműködés Rendszere, vagyis a NER.

Oroján – Nyitrai Zsolt fideszes parlamenti képviselő bizalmasa – október 13-án a Fidesz jelöltjeként indul az önkormányzati képviselőségért Egerben, és az Egri Ügyek információi szerint ő irányítja a kormánypárt térségi kampányát is.

A felvételen a környék önkormányzati vezetőit egy konkrét tiszafüredi ügyből kiindulva oktatta ki arra, hogyan kell értelmezni egy fideszesnek a politikát. Az üzenet az, hogy valaki vagy idomul a rendszerhez, vagy átkerül az árok túloldalára, és akkor sem önkormányzati funkciót, sem más gazdasági megbízatást nem kaphat.

"Mindenkinek helye van ebben a rendszerben, de politikailag minket támadni nem szabad. Mert abban a pillanatban ellenséggé válik."

Oroján szerint a Nemzeti Együttműködés Rendszerének „mindannyian tagjai vagyunk, és ha ezt a rendszert valaki nagyon durván sérti és a nyilvánosság előtt próbálja lejáratni, az olyan, mintha a rendszer minden tagját sértené”.

Az egri politikus a kollégáknak hosszabban is elmagyarázta a helyzetet:...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.