2019. október 22., kedd

„VOLT OLYAN LAKÁS, AHOL AZT MONDTÁK, HOGY HARMINC ÉV UTÁN VÉGRE VALAKI BEKOPOGOTT HOZZÁJUK”

24.HU
Szerző: KERNER ZSOLT
2019.10.22.


Déri Tibor meglepetésre megnyerte Újpesten a polgármester-választást a fideszes Wintermantel Zsoltot legyőzve, így egyike lett a két fővárosi momentumos polgármesternek. Arról kérdeztük, mi az, amit jól csináltak, és mitől fogják az újpestiek észrevenni, hogy már ő a polgármester.

Keringenek szórakoztató történetek az új polgármesterekről, hogy melyik volt az a pillanat, amikor elhitték, hogy tényleg polgármesterek lettek. 
Önnek melyik volt az?

Én még nem hiszem el, de majd tudatosul lassan, hogy mit vittünk véghez. Nagyon sokan állítanak meg. Hat percre lakom a metrótól, ha nagyon lusta vagyok, felszállok a 30-as buszra és megyek két megállót, de mostanában szinte mindig gyalogoltam. Ez a hatperces séta a választás előtti egy hétben inkább harminchat perces lett. Többször el is késtem emiatt a momentumos megbeszélésekről, mert inkább meghallgattam az embereket. Az emberek között kell élni, mert akkor ismerjük meg a lakóközösségünket. Most már kezd tudatosulni egyébként, mert éjjel-nappal dolgozunk, pedig a gyakorlatban még el sem kezdtük.

Elkezdték már polgármester úrnak hívni?

Nem is szeretném. Oké, hogy ez egy cím, de szerintem csapatban dolgozunk. Olyan cégkultúrából jövök, ahol nincs alá-fölé rendeltségi viszony, hanem feladatok vannak. Mindenkinek megvan, hogy miért felel, és mindegy, hogy valakit alpolgármesternek vagy tanácsnoknak hívnak, az fogja minősíteni, hogy végzi a feladatát.

Azt mondtam a jelöltjeinknek, hogy mindig legyenek az emberek között. Ne kövessék el azt a hibát, amit az elődeink elkövettek, hogy nem ismerték őket. Nem tudták, ki az alpolgármester vagy a képviselő, és szerintem ez óriási hiba volt.

Akkor kizavarta az embereket, hogy tartsanak kapcsolatot?

Persze, de én is kint leszek.

Wintermantel Zsolt gratulált?

Hétfőn, tehát a választás utáni nap délutánján hívott fel...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.