2019. november 8., péntek

A KURVAPECÉR ÉS A DIKTÁTOR NAPJA

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2019.11.08.


Igen szép volt az, ami tegnap történt, szó se róla. Az orosz diktátor elnök után néhány nappal, a törökök véres kezű vezetője is kicsiny hazánkba érkezett Orbán Viktor meghívására. Hogy rajta kívül vélhetően igen kevesen látták szívesen Erdogant Budapesten, az nem érdekelte az államvezetést. A török elnöknek Magyarországon van a helye, pár héttel a kurdok ellen indított offenzívát követően. Noha az öldöklés a mai napig nem állt le Észak-Szíriában, ez nem gátolta meg Erdogant abban, hogy hozzánk érkezzen diplomáciai kapcsolatokat építeni. Az ő kedvéért Orbán lezáratta a fél várost, nehogy még véletlenül is tüntetésbe fusson a török elnök konvoja. Ezt mondjuk Karácsony Gergely frissen beiktatott főpolgármester nem annyira díjazta:

"A rendőrség és a főváros között eddig korrekt volt a szakmai együttműködés a diplomáciai események biztonságának megteremtésében. A ma este történtek azonban elfogadhatatlanok: lehetetlen helyzet, hogy metrók tartósan ne közlekedjenek egy államfői látogatás miatt. Arra kértem fel a BKK és a BKV vezetőit, hogy haladéktalanul tegyék meg a tömegközlekedés helyreállításához szükséges intézkedéseket, és a jövőben csak főpolgármesteri engedéllyel folytassanak egyeztetést a rendőrséggel a hasonló esetekben."

A rend éber őrei elég nagy gondba fognak kerülni, ha nem tudják majd kinek a parancsát kell végrehajtaniuk. Eddig minden esetben azt tették – legalábbis a közelmúlt tapasztalatait figyelembe véve –, amit a pártközpontból vagy épp a belügyminisztériumból, esetleg Kubatovtól parancsba kaptak. Karácsony új helyzetet teremthet azzal, hogy olyan utasítást ad számukra, ami nem a Fidesz érdekeivel esik egybe. Emellett azt is jó látni, hogy Karácsony elég tökös volt ahhoz, hogy dolgozószobája ablakába kihelyezze a kurd zászlót. Igencsak felüdülés végre egy olyan polgármestert látni Budapest élén, aki nem egy olyan Fidesz-báb, akinek szinte teljesen mindegy, mi történik a fővárosban.

Noha a fél várost lezárták a török elnök érkezése miatt, azért akik előre gondolkodtak, még időben ki tudtak jutni a városba, hogy ott nemtetszésüket fejezzék ki Erdogan érkezével kapcsolatban. Ezrek vonultak fel városszerte, egy hatalmas kurd zászlót a fejük fölött kifeszítve, ezzel szolidaritásukat kifejezve az Észak-Szíriában lemészárolt és üldözött nép iránt. A budapestiek ezzel megmutatták nem csak az ország, de az egész világ számára, hogy ugyan Orbán minden gond nélkül fogadta Erdogant, a magyarok egy része biztosan nem látta szívesen a török diktátort Budapest utcáin. Szerintem köszönet illeti mindazokat, akik tegnap kifejezték a magyar emberek jelentős részének véleményét Recep Tayyp Erdogannal kapcsolatban.

A török háborús bűnös látogatás mellett volt még egy olyan esemény Magyarországon, ami miatt éghetett az ember arcáról a bőr. Borkai Zsolt, bukott győri polgármester befáradt az önkormányzatba, hogy részt vegyen a közgyűlés megalakulásán. Ott tüntetők várták, akiket a már megszokott fideszes gyakorlat szerint, kopaszok fogadtak és tartottak fel. Még a rendőrségnek sem volt fogalma arról, hogy kik ezek az emberek, bár nem tűnt úgy, mintha ez őket olyannyira érdekelte volna. Ez történt annak idején az MTVA székházánál is, ahol olyan fegyveres biztonsági őrök dobtak ki országgyűlési képviselőket a közmédia épületéből, akiknek személyazonosságáról akkor még a rendőrségnek sem volt fogalma. De fellépni ők sem akartak a kidobókkal szemben, noha vélhetően fentről erre kaptak utasítást. Na nem mintha ez felmentené őket...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése