2019. november 21., csütörtök

A TERVEZETT SZUPERKÓRHÁZ: ÉRVEK PRO ÉS KONTRA

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2019.11.21.


Miközben szakmai alapon komoly bírálatok érik a budapesti szuperkórház tervét, a kormány emelné a tétet: petícióval igyekszik megtámogatni a projektet. Simicskó István, Újbuda országgyűlési képviselője kapta a petíció kezdeményezésének a „nemes” feladatát – talán nem véletlenül pont ő, hiszen éppen Újbuda polgármestere, a DK-s László Imre a „szuperkórház” koncepció egyik hiteles szakmai ellenzője. Mint portálunknak adott nyilatkozatából is kiderül, szerinte „a terv száz sebből vérzik”, de persze „mindent meg lehet valósítani”. Szerinte egyébként a kormány nem is akarja megépíteni a kórházat, célja Dugovics Títusz-féle figurák előállítása, hogy a projekt magával rántsa Karácsony Gergelyt és László Imrét, pedig nekik ebbe nincs döntési joguk – az kizárólag a kormánynak.

A petíció indításáról szóló bejelentés közvetlen előzménye az volt, hogy a napokban napvilágot látott egy terjedelmes interjú a Mandineren a dél-budai szuperkórház építéséért és üzemeltetéséért felelős miniszterelnöki megbízottal. Bedros J. Róbert ebben sok szépet és nem kevés furcsa dolgot mondott a sokak szerint a minden korábbi, a regionális kórházak erősítésének húsz évre visszamenő koncepciójával szembe menő elképzelt budapesti szuperkórházról.

Az interjú megjelenése után felgyorsultak az események: László Imre az ATV-ben fogalmazott meg ellenérveket, majd jött a válasz: Simicskó bejelentette a petíció elindítását a dél-budai szuperkórház megépítéséért. Az egyik végső érve az volt, hogy „az ellenzék a parlamentben folyamatosan arról beszél, hogy az egészségügyet fejleszteni kell, s ezt a kormányzat is fontos ügynek tekinti”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.