2019. november 18., hétfő

BARTUS LÁSZLÓ: PUSKÁS ARÉNA, A TORKODAT IS TISZTÍCSSA

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: BARTUS LÁSZLÓ
2019.11.17.


Megkapta Magyarország a nemzeti butaság jelképét, a Puskás Arénát. Úgy magasodik Budapest fölé, mint az Eiffel-torony Párizs fölé. Az legalább egyedi, és kora technikai fejlettségét mutatta. Orbán Viktor és az Orbán-rendszer emlékműve ez. Piramis a fáraónak, ahova valószínűleg temetni fogják. A giccsessé tett Puskás nevéről elkeresztelt stadion egy nem elég tehetséges felcsúti focista kisfiú álmait testesíti meg, és a magyar nemzet butaságáról állít ki bizonyítványt, hogy ezt megengedte.

Futballstadiont építenek egy olyan országban, ahol nincsenek rendes kórházak, iskolák, és ahol negyven éve nincs futball. A maradékát Orbán számolta fel, amikor megszüntette az MLSZ függetlenségét (is), és egy Fidesz-bajnokság zajlik. Felszámolta a versenysportot éltető piaci viszonyokat, egy mesterséges képződmény az egész magyar futball, amit az akarnok közpénzből tart el. Még a falusi csapatából is NB I-es csapatot csinált. Nem mintha a Felcsút csapata ilyen erős lett volna és saját erejéből jutott volna az elsőosztályba, hanem közpénzből vásároltak össze egy csapatot a falunak, építettek stadiont neki.

A TAO-nak nevezett finanszírozási rendszer a vesztegetés és a hatalommal való visszaélés klasszikus formája. Aki állami megrendelést, kedvezményt akar, úgy vesztegetheti meg a miniszterelnököt, hogy befizet a felcsúti futballalapítványának. Ez is mutatja, hogy a magyar futball nem alulról építkezik, ezért halálra van ítélve. A rendszer oligarchái tartják el, a pénzük a gazdaságban sem szabad piaci verseny, hanem protekció és állami “közbeszerzések” eredménye. Minden hamis, minden hazug és minden mű. Ami az országban valódi volt, azt mind lerombolja, de a helyébe nem épít semmit, vagy ha mégis, akkor az hamisítvány lesz. Jelképes, hogy a Magyar Tudományos Akadémiát felszámolják, de építenek egy akkora stadiont, ami két fejjel emelkedik a város fölé. Ez mutatja az értékrendet.

Egy olyan világban, ahol a technológiai fejlődés megállíthatatlanul robog, a számítástechnikai forradalom csúcsra jár, repülő és önvezető autók készülnek, minden automatizált és kompjuter vezérelt lesz, még a gyógyítás is, Magyarország felszámolja a tudományos kutatást, magyarságkutatásba fekteti a pénzét, megszüntet minden szabad kezdeményezést, minden szabad versenyt, és futballstadiont épít, nem létező csapata számára. A felcsúti klottgatyás kisfiú álma teljesül, tízévente egyszer BL-döntőt rendeznek majd Magyarországon, ahol ő ülhet a VIP-páholy közepén. Erre költöttek el 190 milliárd forintot...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.