2019. november 21., csütörtök

EGÉSZ ÉJSZAKA BESZÉLTEK AZ ELLENZÉKI KÉPVISELŐK A PARLAMENTBEN, HOGY TILTAKOZZANAK A „SZÁJZÁR TÖRVÉNY” ELLEN

MÉRCE
Szerző: PAP SZILÁRD ISTVÁN
2019.11.21.


Egész éjszaka vitázott az Országgyűlés az ellenzék által csak „szájzárként” emlegetett kormánypárti törvénymódosítási javaslatról, amely jelentősen korlátozná az országgyűlési képviselők mozgásterét a T. Házban. Az ellenzéki képviselők akcióit durvábban szankcionálni akaró javaslat növeli azokat a büntetéseket, amelyek kiszabhatók egy-egy képviselőre, és lehetővé tennék, hogy Kövér László házelnök saját jogkörben hosszú hónapokra kitiltson képviselőket az ülésteremből.

A vita szerdán kezdődött, a délelőtt folyamán a vezérszónokok felszólalásai hangzottak el, majd a parlament más napirendi pontokra tért át.

A vita folytatását este 11-kor kezdték meg, az ellenzéki képviselők pedig egész éjszaka helyt álltak, folyamatos felszólalásokkal egészen mar reggelig húzták a vitát.

A vitát sikerült annyira elhúzni, hogy a csütörtök reggel 9-re időzített ülésnap sem tudott a tervezett napirend szerint elkezdődni, az Országgyűlésben még ezekben a percekben is a tegnap este kezdődött vita folytatása zajlik. Ezt élőben közvetítjük:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.