2019. november 21., csütörtök

EZT IS MI FIZETJÜK

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2019.11.21.


Mészáros Lőrinc úgy hihette, hogy a Mátrai Erőmű megvásárlásával jó lóra tett. Azt hihette, hogy egy olyan vállalkozásba fektetett be, amely majd gond nélkül fogja termelni a milliárdokat a jövőben. Noha ez átvétel előtt még így is volt, Mészáros időközben gondba került. A korábbi több milliárdos nyereség ugyanis veszteségbe fordult, Orbán Viktor strómanja pedig nem kívánja megoldani a problémát, inkább továbbadna a veszteséges erőművön. Hogy ki lenne az a marha aki megveszi? Kettőt találhatnak. Igen, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt., vagyis a magyar állam lenne a vásárló, ami lényegében azt jelenti, hogy az oligarcha veszteséges üzletét mi, magyar adófizetők kapjuk meg a nyakunkba.

Ez Orbánék jól bevált módszere, hiszen ezt történt Tiborcz esetében is, ahol a számlát a magyar adófizetők állták, és így történt akkor is, amikor az EU elkaszálta a kormányt, amiért az hagyta – ha nem egyenesen elősegítette azt -, hogy polgármesterek, „üzletemberek” és befektetők milliárdokkal lopják meg az EU adófizetőit. A számlát valahogy mindig a magyar adófizetők állják, álljon bárki is a probléma hátterében. Úgy tűnik, a magyarok arra jók, hogy a felelősséget mindig rájuk hárítva meg lehessen úszni mindent. Mészáros úgy döntött, hogy más befektetések után néz, hiszen a Mátrai Erőmű veszteségéért felelős emelkedő szén-dioxid-kvóta vélhetően nem mostanában fog lecsökkenni.

Gond azonban egy szál sem, ez nem fogja túlzottan megterhelni az ország leggazdagabb emberének strómanját, hiszen már az előző évek veszteségei ellenére is milliárdokat vett ki a cégből, valamint a dolgozók bérére sem lehet panasz, nem beszélve a tavalyi ajándék disznóról. A Mátrai Erőmű körül emellett további gondok is akadnak, amelyek minimum megkérdőjelezik az ország második legnagyobb erőművének jelen állapotában történő működtetését. Noha a hatóságok a vizsgálatokat követően azt állították, hogy büdös, de veszélytelen kén- és foszfortartalmú gáz képződött a Mátrai Erőmű Zrt. visontai telephelyén, azért az kissé kérdésessé teszi a gázok veszélytelenségét, hogy több dolgozó is légúti és egyéb rosszullétre, hasmenésre, fejfájásra, hányingerre panaszkodott, valamint a zsebeikben lévő fémek, pénzérmék, láncok elszíneződését tapasztalták.

Értem én, hogy nem szabad pánikot kelteni, de azért ne nézzük már teljesen hülyének az embereket. Milyen veszélytelen gáz az, amelytől az embernek hasmenése, fejfájása és hányingere lesz? A 444 birtokába került belső levél szerint a „veszélytelen gáz” nem más, mint nitrogén-monoxid, ami súlyos szemkárosodást, légúti irritációt és égési sérülést okozó, veszélyes gáz. Persze a történetnek nem lesz következménye, hiszen hogy nézne már ki az, hogy Orbán Viktor kedvenc strómanjának erőművében komoly gondok vannak? Nem beszélve a folyamatos veszteség termeléséről...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.