2019. november 20., szerda

HALADÉKOT KAPTAK AZ ESZKÖZKEZELŐSÖK - MOST MÁR TÉNYLEG MEGSZŰNIK A TÖRVÉNYSZÉKI VÉGREHAJTÁS

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2019.11.20.


A parlamentben elfogadták azt a törvénymódosítást, amelynek alapján az otthonukat részletre visszavásárló eszközkezelősök 3 év haladékot kapnak a végrehajtótól. Egyéb fontos változás is keresztülment. A T. Ház elfogadta a végrehajtásról szóló jogszabály módosítását is.

Mindössze néhány jogtechnikai és nyelvhelyességi pontosítással elfogadta az Országgyűlés azokat a könnyítéseket, amelyekre régóta vártak az eszközkezelősök. Az Azénpénzem.hu több olvasója is jelezte, hogy a változtatás azért is volt nagyon fontos, mert sokan futottak ki a határidőkből (állítólag esetenként éppen a Nemzeti Eszközkezelő leterheltsége miatt).

Mint ismert, kedvező feltételekkel visszavásárolhatják otthonukat a Nemzeti Eszközkezelőtől a korábbi tulajdonosok, jelenlegi bérlők. Erről még tavasszal értesítette őket a NET Zrt. A bérlők előtt több lehetőség is állt. Dönthettek a nagyon kedvezményes árú, egyösszegű vételről, amiből további kedvezményt kaphatnak, ha 5 évig meg is tartják a lakást. Lehetőség volt kamatmentes részletre is megvásárolni az ingatlant (ezt viszont csak a bérlő teheti meg, közeli hozzátartozó nem), de maradhatott bérlőként is a volt tulajdonos. Aki pedig nem válaszolt, úgy maradhat bérlő, hogy háromszoros bérleti díjat kell fizetnie. (A részletekről korábban itt írtunk.)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.