2019. november 26., kedd

HAZUDNI MA MÁR NEMZETI ÉRTÉK?

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2019.11.26.


Csodálatos propagandacikk jelent meg a kormány egyik kedvenc lapjában, a Magyar Nemzetben, ahol Azbej Tristan, a Hungary Helps programért felelős államtitkár adott interjút. A program, mely csak és kizárólag üldözött keresztényeken segít – ebben egyedi a világon, hiszen más segélyszervezetek vallási hovatartozástól függetlenül segítenek az embereken – több alkalommal is szerepelt már a sajtóban, mint a magyar kormány egyik nagyszerű és páratlan kezdeményezése. A program megalkotóinak elgondolása szerint – ami a kormány álláspontját tükrözi – a segítséget helybe viszik ahelyett, hogy ide „csábítanák” a menekülteket. Szerintük ugyanis jóval fontosabb az, hogy Irakban, vagy Szíriában segítsék meg a bajba jutott családokat, ne pedig már csak az után, hogy otthonaikat kénytelenek voltak elhagyni. Ezzel az ötlettel nincs semmi baj, azonban az egyik nem zárja ki a másikat, a kérdés már csak az, hogy ezt miért nem érti a kormány?

Az ugyanis, hogy egyes országok menekültjein helyben segít egy szervezet, még nem jelenti azt, hogy nem lesznek olyanok, akik ettől függetlenül Európa felé veszik az irányt. Az ő létezésüket nem tagadhatjuk le, a kormány mégis ezzel próbálkozik. A déli határt lezárták, ezzel megakadályozva a Közel-Keletről érkező, hazájukat már hónapokkal, évekkel ezelőtt elhagyók áthaladását. Magyarországon ugyanis nem akar maradni senki. Ezt a 2015-ös események is tökéletesen bizonyították, amikor tényleg csak az maradt Magyarországon, akit a hatóságok nem engedtek tovább Ausztria irányába. Azzal tehát, hogy a Hungary Helps program létrejött, a migráció nem szűnt meg. Noha a 2015-ös eseményekhez fogható válságról már évek óta nem beszélhetünk, a kormány mégis megpróbálja a jelenlegi állapotokat úgy bemutatni, mintha minimum muszlim invázió dúlna Európa-szerte.

Az interjú során – a tipikus kérdéseken kívül – a riporter feltett egy-két érdekesebbet is, amire minimum nevetséges válaszok érkeztek Azbej Tristan szájából. Lássuk az első ilyen reakciót:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.