2019. november 8., péntek

HORVÁTH CSABA ÚJABB GYANÚS ELŐTERJESZTÉST NYÚJTOTT BE ÉS VONT VISSZA, BORKAI LEMONDOTT

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: ERDÉLYI KATALIN
2019.11.08.


444.hu: Horváth Csaba: A zuglói parkolási szerződés erkölcsileg aggályos, de szakmailag jó

A lap az önkormányzat honlapjára feltöltött, a frissen megválasztott ellenzéki polgármester által jegyzett előterjesztés alapján megírta, hogy Zugló azoktól venne egy rakás parkolóautomatát, akiket korábban több tízezer rendbeli parkolási csalásért elítéltek. Horváth Csaba (MSZP) először sajtótájékoztatót tartott a cikk nyomán, és magyarázkodott, hogy a szerződés jó, és az önkormányzatnak egyébként is meg van kötve a keze – aztán meghátrált, és a parkolóautomatás szerződés lekerült a napirendről. Horváth korábban ugyanígy visszavonta egy másik gyanús előterjesztését, amelyről az Átlátszó számolt be.
Népszava: Hatszor annyi tartozása van Miskolcnak, mint amennyi a büdzsében rendelkezésére áll

Az első körös szakmai anyagokból, melyeket a polgármesteri tisztség átadás-átvétele után kért be és kapott meg a Veres Pál polgármestert segítő szakemberek csapata, az derül ki, hogy a városnak több mint hatszor annyi tartozása van, mint amekkora összeg a rendelkezésére áll. Az elektronikusan és papír alapon átadott dokumentumok részletes vizsgálata ugyan még folyamatban van, de néhány fő adat már világosan látszik: az önkormányzatnak – a Miskolc Holding Zrt. adatai nélkül – 14,4 milliárd forint tartozása-kötelezettsége volt partnerei felé, ám csak 2,3 milliárd forint áll az új városvezetés rendelkezésére.

Index: Szólt, hogy a NAV-osok dézsmálják a bűnjelraktárt, kirúgták

Héttonnányi dohánytermék eltűnése miatt tett feljelentést még januárban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal egyik pénzügyőre, aki állítja: a NAV bűnügyi raktárát rendszeresen és szervezetten dézsmálják. Az ügyben nyomozás folyik. A pénzügyőr a belső elhárítással is megosztotta az információt, ám nemrég egy nemzetbiztonsági átvilágítás eredményére hivatkozva őt távolították el a testülettől.

Napi.hu: Szociális tűzifa lesz a luxusszálloda építése miatt kivágott fákból

Szociális tűzifaként osztják szét a rászorulók között azokat a fákat, amelyeket a 2,9 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatásból épülő Grand Hotel Tokaj nevű ötcsillagos szálloda építése miatt kell kivágni. A helyhatóság az építkezéshez szükséges ingatlanokat a beruházó kérésére belterületté nyilvánította. A tokaji képviselő-testület és Posta György polgármester már korábban is segítette a 2,9 milliárd forint vissza nem térítendő állami (költségvetési) támogatásból épülő luxusszállodát. A Tokaj név használatát ugyanis kedvező fizetési feltételekkel kapta meg a Grand Hotel Tokaj ötcsillagos szállodát építő tulajdonos, Szepesi Richárd, aki a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által indított, összesen 300 milliárd forintos Kisfaludy hotel- és panziófejlesztési program keretében összesen közel 6 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott balatoni és tokaji szállodák építésére.

24.hu: Borkai: Viszontlátásra, menjenek pihenni

„Tisztségemet a magyar nemzet javára gyakorlom, Isten engem úgy segéljen” – tette le polgármesteri esküjét csütörtökön a győri városházán a Fideszből már kilépett, korrupciós és szexbotrányba keveredett Borkai Zsolt, aki korábban bejelentette, hogy pénteken már le is fog mondani hivataláról, mert levonta a konzekvenciákat és vállalja a felelősséget. „Rohadt kurvapecér”, „gyere ki”, kiabálták Borkai eskütétele közben dühös tüntetők, akik országgyűlési képviselőkkel egyetemben próbáltak bejutni az alakuló közgyűlésre. Odabent Borkai elmondta, szerinte miben egyedülálló ő a magyarországi polgármesterek között, és hogy az ellenzék kuplerájt csinál a közgyűlésből. Volt olyan fideszes képviselő, aki boldog karácsonyt kívánt az újságíróknak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.