2019. november 21., csütörtök

KOCSIS MÁTÉ ÉPÍTKEZÉSE NEM TETSZETT A VILÁGÖRÖKSÉG VÉDELMEZŐINEK SEM

HVG ONLINE / ITTHON
Szerző: hvg.hu
2019.11.21.


Az UNESCO világörökségi tanácsadó szervezete, az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága is aggódva szemlélte annak a VIII. kerületi családi háznak az átépítését, amelyet Kocsis Máténak, a Fidesz frakcióvezetőjének – a kerület akkori polgármesterének – édesanyja vett meg 2016-ban, ma pedig a fideszes politikus és családja lakja. A korábbi tulajdonosokat egy önkormányzati felszólítás vitte rá arra, hogy eladják az ingatlant – olyan összegért, amennyiért korábban nem szerették volna. Mihelyst viszont megállapodtak a Kocsis-családdal, megszűnt a presszió.

Építészeti Citrom-díjjal „tüntette ki” Kocsis Máté VIII. kerületi családi házának építkezését 2018-ban az UNESCO világörökségi tanácsadó szervezete, az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága. A szervezet, amely a díjjal minden évben a műemlékeket veszélyeztető jelenségekre próbálja felhívni a figyelmet, bírálatában egy szóval sem említi, hogy kinek a házáról van szó. Talán nem is voltak az információ birtokában.

Arra, hogy a Fidesz frakcióvezetője egy újjáépített józsefvárosi családi házban él, Hadházy Ákos keddi Facebook-bejegyzéséből derült fény: a független képviselő ebben viszonylag részletesen leírja, hogyan vette meg egy idős házaspártól Kocsis Máté édesanyja 2016-ban a lerobbant állapotú ingatlant, majd hogyan bontották le és húztak fel rajta egy a korábbinál nagyobb házat a helyére, amibe 2019 elején végül a frakcióvezető és családja költözött be...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.