2019. november 6., szerda

LEMOND POLGÁRMESTERI TISZTSÉGÉRŐL BORKAI ZSOLT

INDEX
Szerző: TH.B., MUNK VERONIKA
2019.11.06.


A győri közgyűlés alakuló ülése után, péntek 16 órai határidővel lemond polgármesteri tisztségéről Borkai Zsolt, Győr polgármestere. A politikus ezt a győriekhez írt szerdai nyílt levelében jelentette be, amelyet eljuttatott az MTI-hez is. A korábbi tornász olimpikon Facebook-oldala szerdán elérhetetlenné vált.

Heuréka!

– felelte a hírre Gulyás Gergely, a Fidesz Miniszterelnökséget vezető minisztere a Karácsony Gergely főpolgármesterrel közös szerda délelőtti sajtótájékoztatón, amikor egy újságíró megkérdezte tőle, mit szól Borkai lemondásához.

A Győrplusz.hu oldalán elolvasható Borkai Zsolt nyílt levelének teljes szövege, amelynek ezek a legfontosabb állításai:

- A gruppenszexet nem tagadja, de a szexvideókat közlő bloggal kapcsolatban azt írja: „a rágalmak egy kivétellel egy hamis blogon megjelenő hazug információk sokasága”.
- Véleménye szerint ez egy gondosan kitalált, profin előkészített csapda volt, amitől valakik (akiket nem nevez meg) vélhetően komoly politikai vagy anyagi előnyöket reméltek.
- Sosem drogozott, nem volt korrupt, nem lopott, és nem is csalt.
- Az elmúlt időszakban nemcsak ő, hanem családtagjai is céltáblává váltak. Ennek a jövőben nem szeretné kitenni őket.

„LEVONOM A KONZEKVENCIÁKAT ÉS VÁLLALOM A FELELŐSSÉGET. SZERETEM GYŐRT, EZÉRT NEM SZERETNÉM A SZEMÉLYEMMEL ÉS VELEM TÖRTÉNTEKKEL HÁTRÁLTATNI A VÁROS TOVÁBBI FEJLŐDÉSÉT. EZÚTON BEJELENTEM, HOGY A MORÁLIS HELYZETRE VALÓ TEKINTETTEL AZ ALAKULÓ KÖZGYŰLÉS UTÁN PÉNTEK 16 ÓRAI HATÁRIDŐVEL POLGÁRMESTERI TISZTSÉGEMRŐL LEMONDOK.”
Egy nappal az alakuló ülés után

Pénteken fog lemondani a szexvideós botrány után megválasztott győri polgármester, de előtte csütörtökön a győri közgyűlés alakuló ülésén – legalábbis hétfői hírek szerint – részt vesz még. Ezen jelentik majd be az újonnan megalakult győri frakciókat is, elvileg a polgármester ünnepélyes eskütétele is ekkor zajlik.

Az önkormányzati törvény 69. §-a értelmében a polgármesterek a tisztségükről a képviselő-testülethez intézett írásbeli nyilatkozattal mondhatnak le, amelyet az alpolgármesternek vagy a képviselő-testület által kijelölt képviselőnek adhatnak át. A törvény szerint a lemondás nem vonható vissza, és az írásbeli nyilatkozatot a képviselő-testület következő ülésén ismertetni kell. Feltehetően ezért várja meg az alakuló ülést Borkai Zsolt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.