2019. november 19., kedd

MAGYARORSZÁGON, ORBÁN URALMA ALATT EZT IS MEG LEHET TENNI

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2019.11.19.


Polt Péter ismét bizonyította, hogy teljesen független az igazságszolgáltatástól, pontosabban azt bizonyította, hogy a Fideszhez hű káderek jóformán azt csinálnak ebben az országban, amit csak akarnak. Mert noha Simonka György ellen még az ügyészség szerint is megalapozott a gyanú arra, hogy megpróbálta befolyásolni a nyomozást, mégis szabadlábon védekezhet az ellene felhozott vádakkal szemben. Mégis milyen demokratikusan működő, büszke kereszténydemokrácia az, ahol ilyen és hasonló eseteket az ügysészség gond nélkül megenged magának? Hadházy szerint érthetetlen, hogy az ügyészség hogyan tud ekkorát hibázni. Dehogy érthetetlen. A döntés vélhetően már előre megszületett, hiszen ugyan Simonka kezét már félig-meddig elengedte Orbán, ilyen könnyen azért mégsem lehet elbuktatni egy fideszes képviselőt. De hogy mégis mi a gyanú ellene:

Simonka György fideszes képviselő megpróbált nyomozókat lefizetni, tanúk és gyanúsítottak vallomását befolyásolni, megváltoztatni, bizonyítékokat eltüntetni.

Ez Hadházy szerint egyértelműen megalapozta volna a képviselő előzetes letartóztatását, ilyen döntés mégsem született. Mint ahogy nincs nyomozás Rogán, Borkai, vagy Tiborcz ügyében sem és vélhetően ameddig a főügyészt Polt Péternek hívják, nem is lesz. Ezen esetek egyenként is olyan súlyosak, amelyek egy normális országban már régen kiváltották volna a népharagot, de nem itthon, nem az unortodoxia hazájában. Orbánnak valamiért még szüksége van ezekre az emberekre, főleg azok után, hogy zsarolhatókká váltak. A NER teli van olyan emberekkel, akik, ha akarnának sem tudnának már onnan gond nélkül lelépni. Elkövettek ugyanis már annyi bűncselekményt, amelyekért ha olyan döntés születne, kénytelenek lennének felelni.

Simicska valószínűleg azért nem jutott el a bíróságig, mert neki is volt elegendő terhelő bizonyítéke Orbánnal és családjával szemben. De ez az oka annak is, hogy Simicska soha nem jutott túl a fenyegetésen és a gecizésen, hiszen féltette a saját bőrét és a saját szabadságát. Simonkának azonban vélhetően nincs bizonyítéka Orbán ellen, ezért kénytelen elfogadni a jelenlegi helyzetet, noha úgy tűnik, a bőrét azért a kormány védi, ameddig csak tudja. Hogy mégis miért? Erre Hadháy adja meg a választ:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.