2019. november 15., péntek

MÁR JÖNNEK AZ ASZTAL ALATTI RUGDOSÁSOK

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2019.11.15.


Alaptörvényt sért, alkotmánysértő, törvénysértő – nem egyszer, s nem is kétszer lyukadt ki erre Wittinghoff Tamás, Budaörs sorrendben nyolcadszor is megválasztott polgármestere, akit az önkormányzatokat érintő kormányzati szándékok miatt kerestünk meg, de akivel gyorsan eljutottunk egyéb, a demokratikus jogokat szintén korlátozó tervekig. „A jogorvoslat kapcsán csak annyit mondott: „az hogy a kizárólag fideszesekből álló magyar Alkotmánybíróság mit talál alkotmánysértőnek, s egyáltalán, miről hajlandó tárgyalni... Lehet oda fordulni, de senkinek ne legyenek kétségei a kimenetelt illetően”.

- Mintha az utóbbi napokban Orbán és a Fidesz magára talált volna az október 13-i ellenzéki előretörés után. Sorra kerülnek nyilvánosságra az olyan terveik, melyekben egy közös szándék érhető tetten: a korlátozás, legyen szó önkormányzatiságról vagy képviselői jogokról. Vagy rosszul látom?

- Ismeri a skorpió és teknős meséjét? Nagyon ideillik, így szól: „Egyszer egy skorpió érkezett a folyóhoz. Mivel nem tudott úszni, megkérte a teknősbékát, vigye át a túlsó partra. A teknős nem vállalta, azzal, hogy a skorpió úgyis megszúrja, ő pedig akkor meghal. Ám a skorpió meggyőzte a teknőst, mondván, hogy ha így tenne, akkor ő is meghalna. De amikor a teknős ezután a skorpióval a hátán elindult és a folyó közepére ért, mégis megszúrta őt, s a kérdésre, hogy miért tetted, hiszen így mind a ketten meghalunk, a skorpió úgy válaszolt: ’Mert én ilyen vagyok, ilyen az én természetem’”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.