2019. november 24., vasárnap

MIÉRT ANNYIRA FONTOS, HOGY KI AZ ÖRDÖG ÜGYVÉDJE?

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2019.11.24.


...A Borkai-ügy következtében a győri polgármester lemondott és a Fidesz is kénytelen volt átgondolni a taktikáját. Konkrét hibákat láttunk a Fidesz oldaláról, ami igencsak ritkán fordul elő. A polgármesterről előkerült szexvideó csak arra kellett, hogy mindenkihez eljusson az információ, miszerint Borkai Zsolt és családja több bűncselekmény elkövetésében is sáros lehet. A felesége luxusvillája, a fia milliós fizetése a semmiért, az átjátszott telkek és még lehetne sorolni a szekrényből kihulló csontvázakat. Ezek ugyan a mai napig csak vádak – és ameddig Polt Péter a főügyész, addig lehet, hogy azok is maradnak –, azonban csak az hiszi el, hogy ezek nem bűncselekmények, aki hisz a Soros-terv létezésében is.

A Borkai-ügy tökéletesen bemutatta, hogy mi mindent tehet meg ma büntetlenül egy még csak nem is magas pozícióban lévő NER-tag. Noha a társadalom nagy része eddig is sejtette, ennyire nyilvánvalóan mégsem írta ezt még meg senki. Ehhez az kellett, hogy bulvárral vegyítve, lassanként adagolva mutassa be a törvénytelenségeket az ismeretlen blogger, és nem az, hogy egy akár országos napilapban, jelentesse meg valaki. A szexvideón, valamint a jachton készült fotókon kívül valóban nem került ki tényleges új információ, azonban a régi ügyeket újra a felszínre hozta, ráadásul úgy, hogy az embereket elkezdte érdekelni a dolog. Hogy az ördög ügyvédjének van-e több információ a birtokában, az kétséges, noha nem kizárható, hiszen miután belengette, hogy a következő a sorban Rogán Antal lesz, érdekes módon a miniszter eddig csodásnak tűnő házassága tönkrement, és bejelentette, hogy elválik a feleségétől. Véletlen lenne, vagy pedig Rogán megpróbál előre menekülni?

A Borkai, valamint üzlettársai ellen tett feljelentéseket a hatóságok sorban dobják vissza, arról már nem is beszélve, hogy a videón is szereplő Rákosfalvy Zoltán ügyvéd irodájában olyan csőtörés volt a minap, amelynek következtében iratok semmisültek meg. Nem meglepő persze, noha annál nevetségesebb. Az embereket pofán köpik és teljesen hülyének nézik a hatóságok, amikor megpróbálják elhitetni, hogy Borkai és köre nem követett el bűncselekményeket. Az embereknek egyre inkább kezd elegük lenni a hatalomból, valamint a hatalmat kiszolgáló, magukat független hatóságoknak hazudó szervezetekből.

Ahelyett ugyanis, hogy a hatóságok, illetve a magukat függetlennek mondó lapok – vannak ilyenek is szerencsére – utána mennének a kiszivárogtatott információknak, inkább azon dolgoznak minden erejükkel, hogy kiderítsék, ki is az ördög ügyvédje. Valóban olyan fontos lenne ez? Hetek, sőt hónapok óta találgatnak a hazai lapok és jelentetnek meg szenzációhajhász, leleplező cikkeket, amelyekből lényegében semmi nem derül ki. Lehet, hogy nem ügyvéd a szerző, sőt még az is lehet, hogy egy ellenzéki politikus. És akkor mi van? Miért nem azzal foglalkozunk, hogy bizonyítást nyerjenek a megszellőztetett ügyek? Miért nincsenek tele a győri utcák tüntető tömegekkel? Miért nem látogatja meg senki Borkai házát, hogy megkérdezze, mégis hogyan történt az a bizonyos telekvásárlás az Audi ügyében? Mint volt polgármesternek felelnie kell a város egykori ügyeiért, amiért felelősségre lehet és kell is vonni.

A valóság azonban az, hogy a magyar hatóságok, valamint egyre több hazai lap is inkább azzal van elfoglalva, hogy kiderítse, ki is a szivárogtató. Sokan nem szembesülnek azzal, hogy ez az ember azért is tette, amit tett, mert fel akarta nyitni a szemeket, mert bízott abban, hogy a több szem többet lát elve alapján esetleg több csontváz is ki fog még hullani a fideszes szekrényekből. Az elején így is volt, érkeztek az információk, az Átlátszó, valamint még egy-két lap beszámolt Borkai feleségének luxusvillájáról, és bemutatták a volt polgármester körüli céghálót. Azonban az „ügyvéd” hallgatása negatívan hatott, amiért egyre többen megpróbáltak fogást találni rajta...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.