2019. november 8., péntek

NEM VICCELNEK: A RENDŐRSÉG A TÜNTETŐKRE IS HÁRÍTJA A FELELŐSSÉGET A CSÜTÖRTÖKI KÖZLEKEDÉSI KÁOSZÉRT

NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: nepszava.hu
2019.11.08.


Ja, és a Budapesten játszott Ferencváros-CSZKA Moszkva mérkőzés közlekedésre gyakorolt hatásáról sem szabad elfeledkezni.

A tüntetőkre hárítaná az elképesztő csütörtöki budapesti káosz miatti felelősséget a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A BRFK szóvivője pénteken az MTI-nek nyilatkozott arról, hogy Recep Tayyip Erdogan török elnök látogatása mellett jelentős ráhatással volt a főváros közlekedésére csütörtökön négy, a gyülekezési törvény hatálya alá tartozó rendezvény is. Ezek egy részét a szóvivő szerint a bejelentők nem az egyeztetéseknek megfelelően bonyolították le, eltértek például az előzetesen bejelentett útvonaltól. Csécsi Soma alezredes hozzátette, ebből az is következik, hogy az ezekkel a gyűlésekkel érintett terület kiterjedt, a főváros közlekedésére gyakorolt hatásuk megnövekedett. Még azt is megjegyezte, hogy a labdarúgó Európa-liga csoportküzdelmeinek negyedik fordulójában csütörtökön Budapesten játszott a Ferencváros-CSZKA Moszkva mérkőzés közlekedésre gyakorolt hatásáról sem szabad elfeledkezni - ez alkalomból valóban megesett, hogy lovasrendőrök kergették az autók között az orosz szurkolókat az FTC stadionja körül. Végül a szóvivő statisztikai adatokkal oszlatná el a maradék kétséget is afelől, hogy bizony már megint a civilek a felelősök mindenért:

az alezredes szerint a török elnök Budapest közúthálózatának csak mintegy 94 "ezred százalékán" közlekedett, és 15 kerületet nem is érintett...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.