2019. november 6., szerda

NYUGDÍJRA GYŰJTENE? KÁR LENNE TOVÁBB HALOGATNI! - MÉG MINDIG KÉSŐN ÉBREDNEK AZ EMBEREK

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2019.11.06.


Az év végi adóoptimalizációs hajrá sok halogatót vesz rá a nyugdíjcélú megtakarítások elindítására. A többség csak negyven-ötvenévesen kezd el félretenni, pedig jó lenne már a harmincas éveinkben belevágni. A későn ébredőknek is van megoldás, az érdemi nyugdíj-kiegészítéshez azonban jóval többet kell havonta megtakarítani.

A legtöbben az év végén, az adóoptimalizálás kihasználása miatt kötnek nyugdíjbiztosítást, ami jól mutatja a 20 százalékos adójóváírás ösztönző hatását. Bár az ügyfelek egyre tudatosabbak, és önmagukban is megfogalmazzák takarékoskodási szándékukat, a 20 százalékos, legfeljebb 130 ezer forintos adójóváírás még vonzóbbá teszi ezt a fajta öngondoskodást – mondta Mester Péter, a Posta Biztosító marketingvezetője az Azénpénzem.hu kérdésére.

A megtakarítást elkezdeni nem feltétlenül anyagi okok miatt nehéz. Az azonnali költés mindent felülír. Természetes viselkedés a halogatás. Nem véletlen, hogy a nyugdíjkorhatárhoz közelebb állókban buzog fel inkább a megtakarítási kedv. A Posta Biztosító a szerződéskötést követően úgynevezett üdvözlő hívással köszönti az ügyfeleit, és felméri, hogy a legmegfelelőbb szolgáltatást kapták-e. A szerződők jellemzően azt mondják, hogy a nyugdíjas éveik anyagi biztonsága érdekében igyekeznek megtakarítani. Vagyis tudatos döntésről van szó...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.