2019. november 19., kedd

ORBÁNI NEMZETHY MŰVÉSZET: BANKÓBAN MÉRT TRÓGERTANGÓ

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: TÓTH ILONA
2019.11.18.


...Ha rajtam múlna, simán kicserélném Rogán Tónival: sokkal jobb propagandaminiszter lenne, mint az üveges tekintetű Rogán. Csak nem olyan jó haverja Orbánnak a Bence, hogy kiérdemelhetné a cafrangot. Akkor pedig szart sem ér, ha csak jár a szája, mint a Niagara víznek a zuhanása onnan fentről. Orbánnak a papagájokon kívül olyan ember kell elsősorban, aki osztozik vele minden földi jóban. Az égi nem elég. Cseszheti a kis cserkész, kereszténydemokrata, csak igével nem bírnak a főnökei megélni. Olyan két-három havonta elmondja bele a képünkbe, hogy csökkent a szegénység az idősek körében, köszönhetően annak, hogy 2010 után harminchárom százalékos nyugdíjemelkedés történt, ami tízszázalékos vásárlóérték-növekedést jelentett. A Fidesz-krónikába, a Magyar Hírlapba, bírta belemondani, meg azt is, hogy

a nyugdíjas jövedelmi szegénység kisebb itt, mint az EU átlag. Ez az arány Magyarországon 14,2 százalék a hivatalos adatok szerint, míg 18,2 százalék a tagállamok átlagában.

Hú, itt már gyanút fogtam. Ha megint, újra és újra valamiben sokkal jobbak vagyunk, mint Európa rothadó meg pofára bukó nyugati fele, akkor beáll a hazugság esete. Hátténylegmostmár nagyon nem stimmel valami. Mindjárt mondom, mitől nem nőtt az időskorúak körében a szegénység. Attól például, hogy az idén 2,7 százalékkal emelkedtek a nyugdíjak, ami egy átlagos nyugdíj esetében éves szinten 42 ezer forintos növekedést jelent. Plusz ugye, idén a rezsitámogatás, az előző években Erzsébet-utalvány valamint novemberben jutott el hozzájuk a nyugdíjprémium és a korrekció.

Jaj, istenem, Rétvári úr, ezt még felsorolni is nehéz, csak az a nagyon nagy baj, hogy az idősek életszínvonalának javításában mindez semmit sem ér. Morzsika. Kicsit számoljunk együtt a jobb politikai sorsra érdemes Rétvári Bencével. Nem tudom, hogy neki mit jelent az átlagos nyugdíj, de jelen esetben ez nem is érdekes, hanem ez az évi 42 ezer forintos növekedés, az már döfi. Vezessük le szépen a meggazdagodást!
- Ez 42 000 forint havonta éppen 3 500 froncsi.
- Ez pedig pontosan 14 kiló kenyér ára.
- Mivel a nyugdíjasok imádják a csirkefarháton kívül a csirkemellfilét is, havonta vehetnek a plusz 3 500 forintból 2,5 kilót. És ez akkor a Kánaán!
- A többivel nem kell törődni. Se rezsivel, se gyógyszerrel, cipőjük legyen életük végéig; húzzák már ki egy nyári meg egy téli csukában.

Tényleg nem akarom Rétvári Bence idegeit srófolni – rágja szorgalmasan a bekapott műholdat, tudom, hogy nem lehet mindenki egyszerre országgyűlési képviselő 989 700 forint tiszteletdíjért meg államtitkár 1 296 000 forintért. Na de a szentségit, ha már ennyit piszkálnak ki az Orbán-kliensek, az átlag fideszesek meg keresztény államtitkárok a közösből, akkor… Talán csak úgy viccből meg életileg, Mr. Kormány, járna forintban becsület azoknak is, akik nem szarják össze magukat az elégedettségtől, ha a nagyságukban megfertőződött trógerek kiállnak az emelvényre hazudni. Saját megelégedésükre.

Ahhoz nem is kell az Eurostat adata, hogy tudjuk, ez a hatalom csak a saját zsebével törődik. A rosseb egye meg, lyukas lehet az a zseb, mert az Isten pénzét elnyelték már. Benne a nyugdíjasok pénzét is. Azért elmondom, mit mutat az Eurostat: egyre baljósabbá válik a helyzet a relatív jövedelmi szegénységet tekintve: a 2010 és 2018 közti időszakban több mint megduplázódott az érintettek aránya, vagyis 4,1 százalékról majdnem 10 százalékra nőtt. Ide tartoznak azon idősek, akik havi bevétele nem éri el a mediánjövedelem 60 százalékát, ami például 2017-ben éves szinten 1 006 249 forint, míg havi szinten 83 855 forint volt.

…akkor mégis csak üljön bele szolgálati autójába ez az ikszedik számú propaganda papagáj, és látogasson már idős embereket. Kelet felé induljon, tudja, ott kel fel a Nap, és a francia riviérára nem arra visz az út. Ha csak Orbán nem döntött másként...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése