2019. november 4., hétfő

PETÍCIÓ A LIGET TÖNKRETÉTELÉÉRT, AVAGY, MÁS FARKÁVAL VERNI A CSALÁNT

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2019.11.03.


Vasárnap estig mintegy 13 ezren írták azt a petíciót, amit bizonyos Szabó László indított el Nagykanizsáról, és amelyben ő és a hozzá csatakozók arra kérik a kormányt, hogy folytassa a Liget projektet, építse meg az eredeti tervben szereplő összes épületet, ne hagyja magát eltántorítani a korábban elhatározott koncepciótól. A petíció címe: Felhívás a Liget Budapest projekt megmentéséért. Szabó úr és társai ugyanis nem a Ligetet mentenék meg, hanem a Liget projektet.

Szabó László közlése szerint Budapesten született, sokáig a fővárosban élt, ám mint írta, 13 éve már nagykanizsai lakos, onnan, a vidékiek nevében kéri a kormányt, hogy vigye végig a Liget projektet. A petíció atyja azért érzi magát erre feljogosítva, mert „Budapest nem csak a budapestieké, Budapest az egész országé, így ez mindenki javára és hasznára válik, mert Budapest a Nemzet Fővárosa.”

Sokáig Szabó László is úgy élte az életét, mint a többi magyar, eszébe sem jutott, hogy Budapest mindenkié, ám idővel megvilágosodott, ugyanis egyik utazása közben „hallottam először a mi fővárosunk kifejezést, amikor egy vonaton utazva a tanító néni az ott ülő gyerekeknek azt mondta, most pedig indulunk és megnézzük a mi Fővárosunkat. Azóta sokszor hallom ezt a kifejezést vidéken és vallom, Budapest a mi Fővárosunk, Budapest a Nemzet Fővárosa”...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.