2019. november 25., hétfő

VÁCI VIRTUS

HÍRKLIKK
Szerző: Dr. DÁVID FERENC
2019.11.25.


Az 1915/2017. (XII. 7.) kormányhatározat alapján Vác Város Önkormányzatának 4 milliárd 968 millió 181 ezer 688 forint összegű költségvetési forrást ítéltek meg egy multifunkcionális sport- és rendezvénycsarnok megépítésére. Az új önkormányzat gazdasági – városfejlesztési bizottságának múlt hétfői első ülésén ugyanis úgy döntöttek, hogy javasolják a kormánnyal kötött szerződés felmondását. A város azt kéri majd a kormánytól, hogy a sportcsarnokra szánt pénzt inkább más célokra adja. Végleges döntés várhatóan a november 26-i, keddi képviselőtestületi ülésen lesz – tudósít a vaci-naplo.hu.

Lehetséges következmények:

1. Legyünk pozitívak! A kormány megérti és befogadja az városi képviselők javaslatát és az eredetileg új multifunkcionális csarnok építésére szánt központi forrás összegét – szerződésmódosítás keretében, más célok megvalósítására továbbra is - a település rendelkezésére bocsátja. A centrális hatalom tehát engedélyezi, hogy az iskolaváros csomópont átalakítása, a meglévő városi sportcsarnok felújítása, a szükséges energetikai korszerűsítés, a parkoló kapacitás bővítése, a szabadtéri többcélú atlétikai és sportpálya kialakítása, a városi strandfürdő és a Madách Imre Művelődési Központ felújítása a lakosság és az új önkormányzat szándéka szerint valósuljon meg.

2. A szerződést felbontják, újat viszont nem kötnek, és a Duna-parti város nem jut hozzá a fejlesztési pénzekhez. Se pénz, se posztó! Ez egy nagyon kedvezőtlen változat, de még mindig jobb, mintha a város „nyakába sóznának” egy olyan objektumot, amelyet a.) nem tudnának kihasználni, b.) ebből eredően gazdaságos üzemeltetése csaknem kizárt, és a fenntartása az „idők végezetéig” terhelné a járási székhely önkormányzatának költségvetését. A város tehát központi pénz illetve új csarnok nélkül marad és az 1.) pontban felsorolt és a helyi közösség által preferált korszerűsítések elmaradnak, köddé válnak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.