2019. november 26., kedd

ZSIDAIÉK SZERINT VERSENYHÁTRÁNYBÓL INDUL, AKI A VÁRBAN NYIT ÉTTERMET, EZÉRT JÁRT NEKIK A NAGYON OLCSÓ PARKOLÁS

444.HU
Szerző: HORVÁTH BENCE
2019.11.25.


Írtunk mi is arról, hogy az I. kerület új városvezetése a Várnegyed kedvezményes parkolási szerződéseinek felmondására készül. Ezt elsőnek Gelencsér Ferenc, a kerület momentumos alpolgármestere jelentette be.

A Várban az előző önkormányzat kötött egyes éttermekkel, szállodákkal és intézményekkel megállapodásokat, melyek arról szóltak, hogy a vendéglátóhelyek és társaikhoz érkező vendégek az első három órában nagyon kedvezményes áron, 1 Forint + Áfa/ perc tarifáért parkolhatnak a Budai Várban. Azaz Budapest tán legexkluzívabb részén, az autóforgalom elől amúgy elzárt részen lehetett sokkal olcsóbban parkolni, mint máshol a városban.

A G7 most arról ír, hogy Gelencsér szerint tavaly 8,35 millió percet parkoltak kedvezményesen, és összesen 10,6 millió forint bevétele származott az önkormányzatnak. Azaz ha például 600 forintos parkolási árral számolnánk, akkor a kedvezmény kb. 70 millió forintos kiesést jelentett az önkormányzatnak. A lap szerint az önkormányzat a 2017-es cikkek szerint a budavári turizmus támogatásával magyarázta a kedvezményes parkolást.

Mint a lap írja, a kedvezmény legnagyobb haszonélvezője a Zsidai Csoport volt, amely több helyet is működtet a Várban, és pénzügyi mérlege alapján nem lenne feltétlen rászorulva a hasonló támogatásokra. Mint a G7 írja, a Várban működő éttermek közel harmadát üzemelteti a családi vállalkozás...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.