2019. december 12., csütörtök

A 22 ÉVES EGYETEMISTA RÁCZ ZSÓFIA A JOGÁLLAMISÁG LEGVILÁGOSABB CÁFOLATA

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2019.12.10.


Az orbáni díszletparlament fideszes szavazógépezete megszavazta azt a törvénymódosítást, amely utólag lehetővé tette, hogy a 22 éves egyetemista Rácz Zsófia az emberminisztérium ifjóságpolitikáért felelős helyettes államtitkára legyen. Diploma nélkül, államigazgatási tapasztalat és gyakorlat nélkül, az egyetem mellett lehet államtitkár. Erre jogosító érdemei nincsenek, azt leszámítva, hogy a Fidesz Alapjogokért Központ nevű ideológiai propaganda fedővállalkozásában dolgozott. A központ célja, hogy “ellenpólust képezzen a napjainkban az élet számos területén túlburjánzó emberi jogi fundamentalizmussal és politikai korrektséggel szemben”.

Miután a fasiszta családmodell magyarországi felelőse, Novák Katalin bejelentette, hogy Rácz Zsófiát nevezték ki helyettes államtitkárnak, kiderült: a jelenlegi törvényi szabályozás szerint a kinevezése nem törvényes, mert a törvény felsőfokú végzettséget ír elő. A törvényesség a jogállamiság feltétele. Ami a törvénnyel ütközik, azt nem lehet megtenni. Azért van a törvény, hogy korlátozza a végrehajtó hatalmat. A kinevezés törvénytelensége esetén a kinevezést meg kell szüntetni, mert a törvény egy jogállamban akadályt jelent.

Mindez nem így van egy diktatúrában. Az illiberális fasiszta diktatúrában a törvény csak díszlet, és arra való, hogy a diktátor arra hivatkozva korlátozza az ellenzék, a civiltársadalom, a nép jogait, lábbal tapossa az alapvető polgári és emberi jogokat, ugyanakkor a törvény nem érvényes rá és az uralmára. A diktátor lényege az, hogy a törvények felett áll, semmi nem korlátozza a hatalom kizárólagos gyakorlásában. Ha a törvény szemben áll a diktatúra és a diktátor akaratával, akkor elég nagy baj az a törvénynek, mert akkor a törvényt megváltoztatják. A törvényt változtatják meg, nem a törvénybe ütköző szándékot. Ezért az illiberális fasiszta diktatúrában nem a törvény uralkodik, hanem a diktátor.

Az Európai Unióban zajlik a 7-es cikkely szerinti eljárás Magyarország ellen, amit a dekázó hazugságminiszter boszorkányüldözésnek nevezett. A diktatúra propagandája szerint ideológiai kampány az uniós eljárás, amely a jogállamiság helyzetét vizsgálja Magyarországon. A NER csűrás-csavarása, jogi hazudozása, arroganciája eddig megakadályozott minden eljárást, ahogy ennek sem várható semmi eredménye. Miközben a Napnál is világosabb a magyar jogállamiság helyzete Rácz Zsófia törvénytelen kinevezése kapcsán. Ez az eset a legtisztább bizonyíték arra, hogy Magyarországon nincs jogállam, a törvények semmit nem számítanak, mert maga Orbán a törvény...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.