2019. december 21., szombat

A KORMÁNY RÉGÓTA VÁRT EGY GOTHÁR-ÜGYRE

HÍRKLIKK
Szerző: NÉMETH PÉTER
2019.12.21.


„Mivel az eddigi akciók, kézivezérléses manipulációk nem hozták meg az áhított jobboldali kultúrfölényt, most az a cél, hogy ami nem tartozik ide, az ne legyen. Most jön a pusztítás. A felhőkarcolók közt álló, földszintes épület úgy lehet a legmagasabb, ha a többit letarolják. Most itt tartunk” – nyilatkozta a Hírklikknek Csáki Judit színikritikus, a revizor.hu főszerkesztője. Azt is elmondta, hogy egy sor lakáj igyekszik kitalálni, mit is szeretne látni, olvasni, hallani Orbán Viktor. Mindenki neki akar megfelelni.



Nem érzed, hogy itt volna az ideje, hogy bocsánatot kérj Vidnyánszky Attilától?

– ????

Azért, mert azt írtad és mondtad, hogy nem megy jól a Nemzeti Színház, hogy vattáznak, meg félház van, miközben ő azt mondja, hogy dübörög.

– Ja... Nem érzem. Ő esetleg kérhetne bocsánatot tőlem, amiért kirúgott az állásomból, törvénytelenül, amiért el is veszítette a munkaügyi pert. De ő nem az a típus, aki tud bocsánatot kérni. Nem mintha nem érezné ettől rosszul magát, tudja, hogy ronda dolog volt, és valószínűleg ezért nem hajlandó beszélni velem.

Miért, te hajlandó lennél?

– Persze, próbálkoztam. Ő rengeteg gyönge minőségű emberrel veszi körül magát, és szerintem ezt tudja is. Szóval, ráférne. Belevakult a hatalomba, már csak a hatalmi játszmák foglalkoztatják, pedig talán csinálhatna jó színházat is. Nem sokat számít, hogy a kommunikációban agyonfényezi a Nemzetit. Más is jár külföldön, más is tudja, milyenek ezek a híres, külföldi, nagy sikerek. De szerinted most ő a legfőbb téma? Nekem hónapokig eszembe sem jut.

Pedig úgy tűnik, ő a legfőbb színházi hatalom. A pénzt is magához vonja, ő osztja el. Ő állapodik meg a hatalommal arról is, hogy milyenek legyenek a kulturális viszonyok Magyarországon – legalább is a színházakat illetően

– Igen, ezt szeretné. Jórészt sikerül is. De hát ez zsákutca akkor is, ha ő még nem látja a végét. Ennek a mostani, a kulturális törvény körül zajló botránynak van egy, illetve két komikus oldala: egyrészt sokan „kibeszélnek” a Fidesz és a kormány falai mögül, és szidják, mint a bokrot. Nemcsak őt egyébként, hanem az államtitkárt és csapatát is, másrészt látjuk, ahogy nyírják egymást. Mondjuk, igazán komikus akkor lenne, ha nem a mi bőrünkre menne...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.