2019. december 21., szombat

MILLIÁRDOK VESZNEK ODA A MOZGÁSKORLÁTOZOTTAK AUTÓVÁSÁRLÁSI TÁMOGATÁSÁBÓL

24.HU
Szerzők: TAMÁSNÉ SZABÓ ZSUZSANNA, VITÉZ F. IBOLYA
2019.12.21.


Valami nem kerek a mozgáskorlátozottak autóvásárlási támogatásának rendszerében: több milliárd forintnyira duzzadt a fel nem használt állami támogatás összege, miközben évente csak pár százan jutnak hozzá a kedvezményhez. Utánajártunk, mi az oka annak, hogy nem pörög az üzlet, és a rászorulók miért nem tudják kihasználni még a szűkre szabott keretet sem.

Olvasónk használt autóra kért támogatást szeptemberben, mert 22 éves járgányát megette a rozsda. Fiatalkori balesete miatt lett mozgássérült, és a munkába járáshoz mindenképpen szüksége van autóra. Rengeteg iratot kellett beadnia, de nagy örömére decemberben megkapta a támogatást, amiben szerepe volt annak is, hogy dolgozik és egyedül neveli a gyerekét.

Szerinte nem segíti a rokkantak használt autóhoz jutását, hogy legfeljebb ötéves autót lehet venni – ahogy nézte, 2 millió forint alatt nemigen van ennél fiatalabb autó, és ehhez mindössze 600 ezer forint a támogatás. A hiányzó legalább 1,4 millió forintos önrészt nem könnyű előteremteni rokkantként, főleg ha a meglévő autót sem lehet pénzzé tenni. Olvasónk azt a legjobb ajánlatot kapta, hogy a régi, romos autóját ingyen kivonják a forgalomból a használható alkatrészekért cserébe. Barátoktól, ismerősöktől kért kölcsön, hogy az önrésze meglegyen...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.