2019. december 28., szombat

A KORMÁNY VÁRATLAN UTÓKARÁCSONYI AJÁNDÉKAI: MAKOVECZ-TEMPLOM, A PANNON UNIVERZUM LEGDRÁGÁBB VIDÉKI FOCIPÁLYÁJA ÉS MILLIÁRDOS AJÁNDÉKOK HATÁRON TÚLI MILLIÁRDOSOKNAK

444.HU
Szerző: SZILY LÁSZLÓ
2019.12.27.


...A legérdekesebb tételek a következők:

- A kormány a százmilliomosok kezét sem engedi el, ha azok olimpiai aranyakat tudnak nyerni, üzeni az úszószövetségnek átutalt 48 millió Hosszú Katinka olimpiai felkészülésére.
- Idén is jó volt reformátusnak lenni, jövőre is az lesz, a Budapest-Rákoscsabai Református Egyházközség ugyanis egymilliárd forint “kiegészítő anyagi forrást” kapott karira a rákoskerti Makovecz-templom felépítésére. A kormány ezzel ráadásul jól megtanította a reformátusoknak, hogy a kicsiny hitűeket úgy köpi ki az Úr, mint a langyosokat. Az érintettek saját weboldala ugyanis azt írja, hogy az egész templom 550 millióba kerül, ehhez képest csak kiegészítésnek majdnem kétszer ennyit kaptak. (Az is igaz persze, hogy az 550 millió abszolúte irreálisan alacsony összegnek tűnt eleve.)

- Csenger igazi csodavidék lehet, amit a kormány egy szép összeggel bizonyít. Ugyanis 600 milliót adtak Csengernek egy műfüves nagypálya (foci, természetesen) építésére. Ez az ajándék azt is bizonyítja, hogy a reformátusok mellett az MLSZ sem tudott - eddig - elég nagyot álmodni. A Labdarúgó Szövetség saját hivatalos dokumentumai szerint ugyanis egy legnagyobb méretű műfüves pálya irányadó építési költsége 2018-ban áfával nem érte el a 130 milliót. De Csengerben eszerint aranykolbászból lehet az alapvonal is és a sarkokban kisszériás Gucci.-szögeltzászlók lenghetnek.

- Egy következő tétel azt tanítja meg a magyar népnek, hogy az Új Rendszerben nincs olyan, hogy áltudomány, ha pedig mégis, akkor az igencsak jövedelmező. A Magyar-Turán Alapítvány ugyanis 400 milliót kapott működési költségekre. Az unalmas “tudósok” meg pályázzanak mindenféle nemkipcsak külföldieknél!
- Egy rákövetkező meg azt, hogy az Új Magyar Valóságban a leginkább támogatásra szoruló szervezetek mi mások lennének, mint, mint -- mint a BANKOK. Az OTP Fáy András Alaptványa ugyanis 850 millió forintot kapott a fiatalok pénzügyi tudatosságának növelésére. Márpedig egy ilyen szegény intézmény ekkora támogatása a legfiatalabb fiatalt is sokkal tudatosabbá teszi pénzügyileg.

A többi, ma, vagyis 27-én, pénteken kelt határozatot átpörgetve kiderült, hogy ez a fenti 28-as, sorrendben első lista igazából kismiska. Egyrészt kitoltak pár milliárdot különböző hazai templomfelújításokra és építésekre is. De ezek összege eltörpül egy következő döntéssel határon túli célokra kiosztott, 12 elemű lista pénzei mellett. Ez a 12 szintén tökéletesen érzékelteti, hogy mit tart fontosnak a kormányzat - illetve annak egyszemélyi vezetője. Az egyházakat és a focit. 4 tétel vallási, 8 pedig futballtémájú.
A legérdekesebbek:
- A négy egyházi célra összesen annyit adnak, mint a messze legkisebb egyedi focis összeg fele.
- Egymilliárd forintos közpénzajándék járt annak az eszéki focicsapatnak, aminek a meghatározó résztulajdonosa a leggazdagabb magyar, Mészáros Lőrinc. Eszéken egyébként lényegében nem élnek magyarok.
- 2 milliárd 100 milliót kap az a sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, aminek a többségi tulajdonosa a magyarországi Varga Károly, aki, nem fogod kitalálni, Mészáros Lőrinc sokszoros üzlettársa. De ott legalább élnek magyarok.
- 2 milliárd 785 millió forintot kap az az FK Csíkszereda, ami abszolúte jelentéktelen csapat, igaz szurkolótábor nélkül - a helyi magyarok a hokit nézik - és most jutott föl a történetében először a román másodosztályba. Csíkszereda közúton mindössze 70 kilométerre esik a legalább nézőkkel rendelkező Sepsiszentgyörgytől.
- 600 milliót kap a dunaszerdahelyi DAC akadémiája, aminek az egyik leggazdagabb határon túli magyar, Világi Oszkár a tulajdonosa.

- 2 milliárd 260 milliót ajándékoznak az adódóból a szlovák másodosztály ötödik helyén tanyázó KFC Komarno csapatának.

A kormány összes ajándékainak listája itt tekinthető meg, a sorban legfelső pdf letöltésére kell kattintani!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.