2019. december 11., szerda

A LEGTÖBB SZÜLŐNEK MOST AZ AZ EGYETLEN CÉLJA, HOGY MENTSE A GYEREKÉT

24.HU
Szerző: GRÁD-KOVÁCS MÁRTA
2019.12.11.


Miközben az ombudsman is aggályosnak tartja a köznevelési törvény módosítását, a minisztérium köti az ebet a karóhoz, mondván, túl késő a változtatások elhalasztása. A kialakult káoszról, a kétségbeesett szülőkről és a gyerekek érdekeit teljes mértékben figyelmen kívül hagyó új rendszerről egy fővárosi pedagógiai szakszolgálatnál dolgozó gyógypedagógus beszélt lapunknak, aki petíciót is közzé tett az ügyben. Nem hiszi el, hogy ez Magyarországon ma megtörténhet.

"Szeptemberben még semmit nem éreztünk, majd a hónap vége felé már látszott, hogy a szülők kezdenek szerveződni különböző fórumokon, hiszen mindenkit az érdekel, mi lesz most a gyerekekkel"

– mondta a 24.hu-nak Molnár Anikó gyógypedagógus, aki nemrég nyílt levelet írt a kötelező iskolaérettségi szabályozás miatt.

A köznevelési törvény nyári módosítása ugyanis elvette az óvodáktól az iskolaérettség megállapításának felelősségét, így ha egy szülő azt szeretné, hogy a gyermeke további egy évet az óvodában maradjon, azt mostantól az Oktatási Hivataltól kell kérvényeznie...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.