2019. december 13., péntek

BECSÓ ZSOLT ILLEGÁLIS SZÁLLODÁJA, ÉS A 6 MILLIÁRDOS LOVAS EB

ÁTLÁTSZÓ / HETI LAPSZEMLE
Szerző: ERDÉLYI KATALIN
2019.12.13.


24.hu: Belvárosi szállodája van a fideszes Becsó Zsoltnak, de engedélye nincs hozzá

Évek óta működhet feketén a Nagymező utca 66. szám alatt a kormánypárti képviselő cégének tulajdonában lévő apartmanhotel. A szálloda azzal védekezik, hogy csupán próbaüzem zajlik. Na de két éve? A terézvárosi önkormányzat – a lap érdeklődésére reagálva – máris lépett az ügyben.

Hvg.hu: Még Varga Mihályék is kiakadtak: 6 milliárdból rendeznénk lovas Eb-t Budapesten

Több mint 6 milliárd forintba kerülne a 2021-es budapesti lovas Eb megrendezése, ráadásul a költségek túlnyomó részét a kormánynak kellene állnia közpénzből – derült ki a lap birtokába került, nem nyilvános jelentésből. A Pénzügyminisztérium ellenzi a költekezést, de a Semjén Zsolt vadászati világkiállításához kapcsolódó sporteseményt mindenképp Budapesten akarják tető alá hozni. Pedig ehhez még pályákat, mobillelátókat, akadálypályákat és egy sor létesítményt kell két helyszínen felépíteni, miközben a szilvásváradi lovasstadiont elvileg pont a nagy versenyekre hivatkozva betonozták a Bükk szívébe.

Népszava: Húszmilliárdos csontváz dőlhet rá Budapestre

A Pannon Projekt és a hozzá tartozó 1,7 hektáros gigaüvegház, a Biodóm, a Pannon-medence miocén korabeli – vagyis 10 millió évvel ezelőtti – szárazföldi és vízi világát mutatja be az állatkerti látogatónak, Közép-Európa legnagyobbra tervezett tengeri akváriumával. Az eredetileg 15,7 milliárd forintra tervezett program, 2015-ben már 25, 2017-re már 55 milliárd forintra hízott. A beruházás befejezése most 2020 decemberére van kitűzve, ám kérdéses ez az időpont is. Nemcsak az a kérdés, hogy miből fogják befejezni a fővárosi állatkert csodáját, hanem az is, miből fogják azt üzemeltetni. Az épület energiafelhasználása Budapest egyik kisebb kerületével vetekszik.

Index: 27 ügyvédi irodának fizetett százmilliókat Erzsébetváros fideszes vezetése

Bruttó százezer forintos ügyvédi órabér jogi konzultációért, havi 300 ezer forint a kerületi média jogi szempontú figyeléséért. Az új polgármester felmondta az elődje szerződéseit, hiszen csak a hivatal megbízásai 72 milliót vittek el tavaly, és ebben az önkormányzati cégek ügyvédi kiadásai még nincsenek is benne.

444: A kormány lényegében államosítja az elit utánpótlásképzést a fociban, kézilabdában és kosárlabdában

Elégedetlen lehetett a sportakadémiák eddigi tevékenységével Orbán Viktor. A kormány legalábbis rendeletet adott ki, amiben lényegében államosította az utánpótlásnevelő bázisokat. Már amennyiben annak tekintjük, hogy a jövőben az állam választja ki, mely akadémiák érdemesek az „Államilag elismert sportakadémia” elnevezésre, hogy azokat aztán a költségvetésből finanszírozza. Az állami sportakadémiai rendszer első körben három sportágban indul: fociban, kézilabdában és kosárlabdában. Maximalizálják, hogy sportáganként hány „államilag elismert sportakadémia” lehet: fociban 10, kézilabdában 6, kosárlabdában 4. Velük négyéves szerződést kötnek, és a központi költségvetésből kapják a pénzt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.