2019. december 13., péntek

BELETÖRT A FOGA A „NAGY ZÖLDBE” EURÓPA VEZETŐINEK, PEDIG ORBÁN RÁBÓLINTOTT

24.HU
Szerző: KERNER ZSOLT
2019.12.13.


Greta Thunberg előre megmondta, nem a cselekvés hiányától kell félni, hanem attól, hogy a politikusok úgy tesznek, mintha cselekednének, miközben kommunikációs célokra használják a vészhelyzetet. Az európai vezetők most beteljesítették a klímaaktivista jóslatát.

Éjfélkor igazán még senki nem tudta, hogy pontosan mi fog kisülni az Európai Tanács csütörtöki csúcstalálkozójából. Ez azért meglepő, mert ezen a találkozón igazából semmiről nem kell épp határozni. Azok a csúcsok, ahol fontos ügyekben döntenek a tagállamok vezetői, rendszeresen hajnalig tartanak, de ilyenkor általában viszonylag gyorsan lezavarják a dolgot.

Ursula von der Leyen kifejezetten bátor javaslata viszont látványosan kizökkentette a tagállamokat a megszokott ritmusból. A fő akadály ugyanis a klímacsomag, hivatalos magyar nevén az Európai Zöld Megegyezés (Green New Deal) elfogadása volt. Illetve, hogy egészen pontosak legyünk, nem is kellett semmit elfogadni, hiszen a javaslatcsomag részletei szinte mind jövőre kerülnek majd elő, még nem is igazán tudni, hogy mit fognak tartalmazni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.