2019. december 18., szerda

DONÁTH ANNA: A FIDESZ SEM SZÁMÍTOTT RÁ, HOGY KOVÁCCSAL ENNYIRE KIHÚZZÁK A GYUFÁT

HVG ONLINE
Szerző: SERDÜLT VIKTÓRIA
2019.12.18.


A Momentum elmúlt évéről, a választás éjszakájáról és legmeglepőbb brüsszeli élményéről is beszélt a párt alelnöke és európai parlamenti képviselője a hvg.hu-nak adott interjúban. Donáth Anna szerint Várhelyi Olivérnek nagyon oda kell majd figyelnie, mert nemcsak az Európai Parlament, hanem a Bizottság is figyelni fogja minden lépését. A Fidesz EP-képviselői Brüsszelben tényleg européer politikusként viselkednek, az önkormányzati választásokhoz viszont néppárti politikus is gratulált.

hvg.hu: Egy éve a decemberi Kossuth téri tüntetés után egy füstbomba miatt a rendőrségi fogdán ébredt. Gondolta volna, hogy tizenkét hónappal később európai parlamenti képviselőként fog interjút adni?

Donáth Anna: Az emberrel rengeteg fura dolog történik, ha momentumos lesz. Ha visszagondolok az elmúlt három évünkre, minden mérföldkőnél mondhattuk volna, hogy erre aztán tényleg nem számítottunk.

hvg.hu: A Momentum akkor már túl volt a 2018-as választásokon, mára azonban a párttal is nagyot fordult a világ. Ezek szerint sikerült feldolgozni az országgyűlési választásokat?

D. A.: Nézzük távolabbról: a NOlimpia kampány derült égből villámcsapásként ért minket,
a siker után azonban a közvélemény várta a csodát.

"Itt a nagy kormányváltó erő, akik egy év múlva majd szétverik a NER-t." Mi nem gondoltuk, hogy ez ilyen egyszerű lesz, a NOlimpia alatt 140-en voltunk, egy választási kampány viszont rengeteg szervezést, pénzt és országos hálózatot kívánt. Ezek egyike sem volt meg. Kívülről kudarcnak tűnhet a 3 százalékos eredmény, de szerintem az, hogy egy év alatt 174 ezer ember bizalmát elnyertük, és kiépítettünk egy országos szervezetet, hatalmas teljesítmény...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.