2019. december 2., hétfő

EGYRE SZERVILISEBBEK, EGYRE GÁTLÁSTALANABBAK, EGYRE OSTOBÁBBAK

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Swan Edgar
2019.12.01.


...Az a gyanúm, Éger István nem mostanában fog mosolyogva elheveredni a kanapén, mert bele van lépve az ő lelkébe (a macska meg fel van mászva a fára). Pedig olyan szépen eltervezte, hogy még vagy 15 évig elvezetgeti az orvosi kamarát, a saját és a párt nagy örömére. Univerzális ember ő, teljesen mindegy, ki van kormányon, hűségesen szolgál. Mikor kit. Vannak ilyenek, akik az alakváltók redjébe tartoznak. Közös tulajdonságuk, hogy egyetlen egyszer kell megválasztani őket, aztán többé nem lehet szabadulni tőlük. Mire kiderül, hogy nem a választóit szolgálja, hanem az aktuális hatalmat és azt is a saját érdekében, addigra már késő. Erre tessék, nem összefogtak az orvosok? De. Megbuktatták elnök urat, mégpedig csúfosan és igencsak egyértelműen. Hálátlanok. Pedig mindig úgy, de úgy tárgyalt ő a kormánnyal, már majdnem meg is állapodtakminden alkalommal, aztán végül meg is állapodtak a nagy semmiben, amit fideszék becsülettel be is tartottak. Itt szeretném megjegyezni, hogy van még egy alteregója Éger úrnak a rendszerben. Őt Cser Ágnesnek hívják, a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének az elnöke. Szintén jót tenne neki egy kis pihenés, azt hiszem.

Úgy tűnik, a Fidesz folyamatosan teret veszít. Még az önkormányzati választásokat sem sikerült feldolgozniuk, erre innen is kiszorultak. Pedig az orvostársadalom – főként, ha van annyi eszük, hogy összefogjanak az egészségügyben dolgozókkal és nem akarják tovább játszani a fehérköpenyes istent – igen komoly felfordulást tud csinálni. A pedagógusok is tudnának, ha képesek lennének összefogni. Meglátjuk, mi lesz. Egyébként a Fidesz is erősen érezheti a szarszagot, mert a megszokotthoz képest is tragikusan meg vannak buggyanva. Az egy dolog, hogy a Kövér László nevű, sokrétű lelki és szellemi traumának már olyan elképesztően eszelős szónoklatai vannak, hogy jobb helyeken már régen egy jól kipárnázott szobában lazítana.

De ő nem lazít, hanem rohangál faltól falig és mindenhol mond egy teljesen zavaros, trágyaszagú beszédet. Miután látják a saját összeomlásukat, azt találták ki, hogy majd a fiatalok kihúzzák a vén geciket a szarból. Ezért tömegesen odacsődültek a Fidelitas tisztújító kongresszusára és jól benyaltak a feltörekvő reménységeknek. Mármint számukra jelenthet reményt a frissen (némelyik már nem annyira frissen) kelt, a politikából jól élni szándékozó könyöklőművész. Egyre szervilisebbek, egyre gátlástalanabbak, egyre ostobábbak. Na, ők a Fidesz jövője. Ha nem vigyázunk, az ország jövője is, de akkor tényleg érdemes lesz leporolni a bőröndöt. Bár még szerencsére nem tartunk ott, sőt.

Ezek tisztújítottak, a morális fölény (fideszes vezérkar) pedig megtartotta a maga szónoklatát. Volt háború, ellenség, lesből támadó békaemberek, a nemzetet elragadozni akaró földönkívüliek, mindmeghalunk, demostmárténylegvégünk, fegyverbe. Kubatov Gábor listavezető egyenesen odáig fajult, hogy beleharsogta a mikrofonba: nem szabad engedni, hogy újságírók ócsárolják a Nélküled címen hazai világhírnek örvendező fideszes himnuszt. Hát és mit kell csinálni, ultrák ura? Agyon kell verni azt a firkászt, akinek nem tetszik a nóta? Mert miért? És hogyan lesz kötelezővé téve a rajongás? És ha én Zámbó Jimmyt szeretem? Vagy Lakodalmas Lajost? Vagy Verdit? Hobót? Presszert? Akkor mi a fasz van? Olyan ez a nyomorult dal, mint nemrégiben a Heineken sör volt, amikor valamelyik puhapöcs kitalálta, hogy akkor most nekimegy a sörgyárnak, mert vörös csillag, ne vegyük, igyunk Csíki sört, mert az a baromira hazafias. Mondjuk akkor sem szerettem a sört és azóta sem szerettem meg, de a zenei ízlésem sem fog parancsszóra változni. Az pedig egészen nagyon szánalmas és röhögséges, hogy a komplett kormány úgy csimpaszkodik ebbe a közepesen gagyi giccsbe, mintha valami nemzeti értéket képviselne. Nem képvisel. Ez tipikusan az a műremek, amire félrészeg (vagy tán egészen az) és főleg félművelt alakok, akik semmi másra nem lehetnek büszkék, úgyhogy a magyar származásukra azok, összecsimpaszkodnak és vonyítva imádják egymást. Egészségükre...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.