2019. december 17., kedd

ÉLJEN ÉS VIRÁGOZZÉK A MAGYAR FOCI...

KLUBRÁDIÓ / ESTI GYORS
Szerző: DÉSI JÁNOS
2019.12.16.


Aki szegény, meg úgy járt. Ki mondta neki, hogy legyen szegény? Jól tudjuk, hogy gazdagnak lenni már csak anyagi szempontból is sokkal kifizetődőbb.

Vegyünk két össze nem tartozó dolgot! Az egyik, hogy agyba főbe épülnek a stadionok, ezeket éjjel nappal ki kell világítani, mert ugye ha büszkék vagyunk valamire, akkor pénz nem számít. Számolatlanul ömlenek a milliárdok a fociakadémiákba határon innen és túl, aki egy egyenest tud a labdába rúgni, máris milliókat kereshet, tovább is van, mindjam még. Van itt pénz elég, mert a miniducse állítólag érdeklődik a futball iránt – meg szerintem, Vitéz László szép szavával élve, lopikálni is szeret. És kedvenc sportja is elég alkalmasnak tűnik ehhez.

A másik, hogy a kórházak eszköz-beszállítóinak súlyos tizmilliárdokkal tartozik a kormány – mert miért ne tartozna?

Az orvosok fizetése és munkakörülményei olyanok, hogy a hétből most éppen hat traumatológus mondott föl az egyik kórházban. De minek is kellene annyi orvos?

Sebaj, egy törvénnyel most valószínűleg sokezer, soktízezer szegény embert zárnak ki az egészségügyi ellátásból, de semmi izgalom, a háromszáz forintos vizitdíj népe most otthon üldögél, és várja a sültgalambot, amelyik már igazítja a lábszárvédőjét és rövidesen kifut a pályára, hogy síkhülye dalokkkal vegzálja a nagyérdeműt – ugyanott irredentizmus kapható.

Egészségügy – ugyan már! Aki annyit ér, amennyit egy horthysta trafikügyi miniszter az úgyis magánrendelő, magánorvos, külföld – és nyilván nem a sarki SZTK.

Aki szegény, meg úgy járt. Ki mondta neki, hogy legyen szegény? Jól tudjuk, hogy gazdagnak lenni már csak anyagi szempontból is sokkal kifizetődőbb.

Miért nem tetszenek a Felcsútban focizni? – a felcsúti foci az igen! Futódomb 106 millióért – a hülyének is megéri. A megvesztegetési pénzeket TAO-ként kéretik abba a nagyon mély zsebbe behelyezni. Aztána túlárazott projektek pénzén igazságosan megosztozunk, igaz, don Corleone?

Gyárts bőrfocit, lábszárvédőt, Turul tipusú mackóruhát, pályamelegítő rendszert, stadiont világítással – az a menő most, nem az orvosi gyógyszerek!

Sej, haj sose halunk meg – éljen és virágozzék a magyar foci és az ő kis istene.

A stadionok országa a diktatúra országa, de mi így szeretjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.