2019. december 6., péntek

ÉVI EGYMILLIÁRDBA KERÜLNEK AZ ÚJ KERÜLETI VEZETŐK

24.HU
Szerző: KÁLMÁN ATTILA
2019.12.06.


Több fővárosi kerületben is megnőtt az előző ciklushoz képest az alpolgármesterek száma. Igaz, hogy többe lesz így az adófizetőknek a városvezetők bére, de kerületi költségvetésekhez képest nincs szó őrült összegekről. Másrészt viszont tízmilliókat lehetett volna öt év alatt spórolni, ha nem kell kielégíteni minden párt igényeit.

Az önkormányzati választáson Tarlós István mellett tíz hivatalban lévő fideszes polgármester bukott meg Budapesten, ami sokként érte őket. A technikai választási koalícióba tömörülő ellenzék tarolt a fővárosban, a tizennégy megnyert kerület mellett máshol is többséget szerzett a képviselő-testületben a kormánypárti polgármester ellenében.

A nagy összefogásból aztán nagy osztozkodás lett, mert minden párt benyújtotta igényét pozíciókra. Ahol pedig nem volt elég poszt, ott csináltak, hogy csak a legismertebb példát említsük: Karácsony Gergely főpolgármesternek öt helyettese lesz, míg Tarlós hárommal dolgozott. Emiatt rögtön támadni kezdte az ellenzéket a kormányoldal és a sajtója, mondván, máris feleslegesen szórja a pénzt az új fővárosi adminisztráció. Aztán ez a kritika a kerületekbe is leszivárgott, sok városrészben ugyanis szintén megszaporodtak az alpolgármesterek. Hogy kiderüljön, mennyire, végignéztük, a budapesti kerületekben hogyan változott az alpolgármesterek száma és díjazása az előző ciklushoz képest...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.