2019. december 1., vasárnap

FELCSÚTRA MOST 1,1 MILLIÁRD TAO-PÉNZ MEGY, KOCSIS ISTVÁN 5 ÉVRE BÖRTÖNBE

ÁTLÁTSZÓ / HETI LAPSZEMLE
Szertő: ERDÉLYI KATALIN
2019.12.01.


Mfor.hu: 1,1 milliárdnyi TAO-pénz mehet Felcsútra idén

A 2019/2020-as évadban A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványnak összesen 1,12 milliárd forintnyi TAO-támogatást hagyott jóvá a Magyar Labdarúgó Szövetség. Hogy ebből az összegből milyen elképzelések valósulnak meg, az majd csak a sportfejlesztési programból derülhet ki, amit azonban még nem tettek közzé a focialapítvány honlapján. Mindenesetre 2011 óta az idei TAO-pénzzel együtt összesen 26,5 milliárd forint közpénz áramlott Felcsútra, ami mellé nagylelkű adományozók még 22,4 milliárd forintot adtak.

Index: Öt évre börtönbe megy Kocsis István volt MVM-vezér

Lassan másfél évtizede húzódott az az ügy, amelyben a Kocsis István vezette állami MVM-ből több tízmilliárd forintot utaltak el mindenféle offshore cégek számlájára. Most ítélet született: a Kúria jogerősen öt év börtönbüntetésre ítélte a hűtlen kezeléssel és más bűncselekményekkel vádolt Kocsist, a Magyar Villamos Művek (MVM) Zrt. korábbi vezérigazgatóját. A legfelsőbb bíróságra úgy került az ügy, hogy Kocsis István fellebbezett a másodfokon született döntés ellen, de végül így sem járt jobban, mert a Kúria helybenhagyta a korábbi ítéletet.

444: A rendőrök olyan hülyének tettették magukat, mint valami viccben, hogy eredménytelenül zárhassák le egy korrupciós ügy a nyomozását

Az Emberierőforrás-minisztériumnak volt egy Türr István Képző és Kutató Intézet (TKKI) nevű, felnőttképzéssel foglalkozó háttérintézménye, ami 2013-ban 25 millió 600 ezer forintot fizetett ki egy reklámcégnek két telephely udvarának hó- és síkosságmentesítéséért. Az ügyben Hadházy Ákos feljelentést tett, és a rendőrség nyomozni kezdett, de most megszüntették a nyomozást arra hivatkozva, hogy képtelenség megállapítani, hogy túlárazás történt-e.

Napi.hu: Borkai ügyvédje a belügynek dolgozik

A győri önkormányzat és a győri egyetem után a győri székhelyű vízügyi igazgatóságról is kiderült, hogy Borkai Zsolt ügyvédjével kötött szerződést. Egy uniós árvízvédelmi projekthez kellett a magyar állam számára megszereznie száznál is több ingatlant.

Hvg.hu: Ferencváros fideszes vezetése 16 ügyvédi irodának fizette a tízmilliókat

Tizenhat különböző ügyvédi irodával – köztük több volt fideszes képviselőével – kötött egyidejű megbízási szerződést Ferencváros előző fideszes vezetése – derült ki a önkormányzattól kikért megbízáslistából. A tizenhatból öt iroda párhuzamosan ugyanarra a feladatra kapott megbízást, az elvégzett munka mennyisége alapján többüknél is felmerül, hogy az nem állt arányban a fizetséggel. A szerződések közel felét fel is számolja a kerület új független polgármestere.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.