2019. december 20., péntek

FELIDÉZTÜK AZ ELMÚLT ÉV LEGFONTOSABB CIKKEIT A TILOS RÁDIÓBAN

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: Átlátszó
2019.12.20.


Bodoky Tamás és Horn Gabriella a Bádogdob című műsorban visszatekintett az Átlátszó által 2019-ben feltárt, legnagyobb visszhangot kiváltó ügyekre.

A Tilos Rádió Bádogdob című beszélgetős műsorának december 17-i adásában az Átlátszót képviselve vendégeskedett Bodoky Tamás főszerkesztő és Horn Gabriella újságíró, akik felidézték lapunk legnagyobb idei dobásait.

Ahogy karácsonyi előfizetői kampányunkban is felsoroltuk, rengeteg dolgot tettünk 2019-ben is a Magyarországot és a politikai-gazdasági életet átszövő korrupció feltárása érdekében.

Folytattuk a kormányközelben meggazdagodott üzletemberek eltitkolt vagyongyarapodásának bemutatását: drónfelvételeket készítettünk Tiborcz István frissen vásárolt egyhektáros, úszómedencés balatoni birtokáról, megmutattuk 50 milliós, német rendszámos Mercedes terepjáróját, tényfeltáró cikksorozatban dolgoztuk fel, hogyan belezte ki az UNESCO tiltakozása ellenére a milliárdos miniszterelnöki vő ingatlancége a világörökségi védettségű műemlék Mahart-házat.

Megtaláltuk Matolcsy Ádám impresszív Porsche-gyűjteményét, a szexbotrányba keveredett volt győri polgármester által használt magánrepülőgépet, és a magyar légierő szigorúan titkos luxusrepülőit.

Drónfelvételeken mutattuk meg az Orbán-család hatvanpusztai építkezését, az eltitkolt sokorópátkai Borkai-birtokot, Kocsis István korrupció miatt jogerősen börtönbüntetésre ítélt egykori MVM-vezér egy szakszervezettől privatizált leányfalusi villáját, az Orbán Ráhel által inspiráltnak mondott óriásberuházás miatt lerombolásra ítélt Fertő-tavi cölöpházakat, és a Mészáros Lőrinchez került Mátrai Erőmű szerves anyagokkal elszennyezett technológiai víztározóját.

Megírtuk, hogy több ezer hektár állami vadászterületet igényelt szabálytalanul a Semjén Zsoltot kitüntető vadászklub elnöke, a tavalyi yachtozás után Szíjj Lászlót lefotóztuk magánrepülőgépezés után is, lerajzoltuk a „Győrt behálózó polipot”, és kiderítettük, milyen festmények kerültek a Nemzeti Múzeumból és a Szépművészeti Múzeumból Orbán új irodájába.

Emellett 2019-ben is sokat írtunk az EU-s pénzek ellopásáról, különböző helyszíneken folyó környezetpusztításról, valamint atomipari cikksorozatot indítottunk, rengeteg vidéki történésről számoltunk be, adatújságíró csapatunk, az ATLO pedig több fontos témát ...
mutatott be interaktív térképeken és infografikákon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.