2019. december 4., szerda

GYARAPÍTSA PÉNZÉT ÁLLAMI FORINTOKKAL! - TIPPEK A LEHETŐSÉGEK JOBB KIHASZNÁLÁSÁHOZ

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2019.12.04.


A pénztári befizetések után érvényesíthető 20 százalékos, maximum évi 150 ezer forintos adókedvezményt a különböző élet- és anyagi helyzetben levők eltérő módon tudják a legkedvezőbben kihasználni. A stratégia tehát más és más lehet, de az biztos, hogy a legrosszabbul azok járnak el, akik semmit sem csinálnak.

Az év utolsó hónapjai – állítja Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ) elnöke – jó alkalmat kínálnak a nyugdíjpénztári belépésre, illetve a pénztártagsággal már rendelkezők számára a megtakarításuk gyarapítására, hiszen az év végéig teljesített befizetések mind jogosítanak az akár 150 ezer forintos adójóváírásra. Ilyenkor a tagoknak a félretett pénz állami támogatással növelésére csak pár hónapot kell várniuk, mivel tavasszal az adóbevallásukban érvényesíthetik is az adókedvezményt.

Nem mellékes, hogy az állami forintok mennyire gyorsan kezdenek az elért hozamokkal hízni. Az önkéntes nyugdíjpénztárak 2019 első három negyedévében igencsak imponáló, átlagosan 7,6 százalékos hozamot értek el, ami november végéig tovább nőtt. Az egy tagra jutó átlagvagyon meghaladta az 1,3 millió forintot, ami az öt évvel ezelőttihez képest 47 százalékos emelkedés. Az ÖPOSZ szerint a megtakarítók számára éppen ezért az önkéntes nyugdíjpénztárak nemcsak az adójóváírás miatt jelentenek jó választást.

Tapasztalataink szerint a tehetősebbek közül sokan az egész kedvezményt „letudva” 750 ezer forinttal gyarapítják nyugdíjpénztári megtakarításukat. Ekkora summa félretételét (még ha ez nagyon is jól jönne az aktív kor utáni években) nem mindenki engedheti meg magának. Tény, hogy az adókedvezményt a különböző élet- és anyagi helyzetben levők eltérő módon tudják a legkedvezőbben kihasználni, de az biztos, hogy a legrosszabbul azok járnak el, akik semmit sem csinálnak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.