2019. december 10., kedd

ISMERŐS NEVEK: VÉGIGBÖNGÉSZTÜK A KISPESTI ÖNKORMÁNYZAT SZERZŐDÉSEIT

HVG ONLINE
Szerző: hvg.hu
2019.12.10. 


Egy önkormányzati képviselő volt férjének cégei több beruházás kivitelezőjeként bukkannak fel a XIX. kerületben 2017. január 1-je óta.

Igazán nem panaszkodhat a kispesti önkormányzat egyik szocialista képviselője, Somogyi Lászlóné volt férje: cége, az Anildia Kft. csak 2017-ben több mint 150 millió forintnyi megbízást kapott az önkormányzattól. A kft. 2006-ban alakult, egyedüli tulajdonosa Somogyi László, de korábban felesége, az ellenzék közös jelöltjeként újraválasztott Somogyi Lászlóné is tulajdonos volt a cégben. A legutolsó pénzügyi beszámoló szerint 2018-ban a vállalkozás nettó árbevétele 138 millió 930 forint volt. A cég az interneten úgy hirdeti magát, hogy számos építőipari területen tevékenykedik, de ezek közül is kiemelné a festést, aszfaltozást, térkövezést, térburkolást, lakásfelújítást. Azt írják:

"Akár egy szétlakott albérleti szobát kell felújítani, vagy akár a régi családi házát renoválni, dolgozóink munkájának színvonala önmagáért beszél."


Az Anildia Kft. szerződései is szerepelnek azon a listán, amelyet a Lackner-botrányban is emlegetett vagyongazdálkodási vezetőtől, Kránitz Krisztiántól kapott meg a Momentum helyi képviselője, Paróczai Anikó, és amelyet a hvg.hu is megszerzett. Összesen 18 kontraktusról van szó. Ezekenkívül szerkesztőségünkhöz eljutott a 2017. január 1-jétől napjainkig kötött valamennyi önkormányzati megbízás, az ötmillió forint alattiak és felettiek is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.