2019. december 3., kedd

IVÁNYI GÁBOR ELLENÁLLÁSRA SZÓLÍT FEL A “KERESZTÉNY SZABADSÁG” NEVÉBEN VALÓ VISSZAÉLÉSSEL SZEMBEN

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2019.12.03.


Iványi Gábor metodista lelkész, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) egyház elnöke, nemzetközi konferencián mutatta be azt az egyházak fölött álló nyilatkozatot, amelyben a “keresztény szabadság” fogalmával való visszaéléssel szembeni ellenállásra szólított fel. A Kiáltványt Iványi Gábor és munkatársai mellett Koltai Zsuzsa (evangélikus), Anna Rowlands (brit, római katolikus), Igor Solunac (szerb-brit, a Soul of Europe nevű szervezet képviseletében) írták. A szöveg leszögezi a helyes bibliai álláspontot és elutasítja az Orbán-rendszer ezzel ellentétes képmutató magatartását és gyakorlatát.

Ez az első olyan ismert átfogó Nyilatkozat, amely az Orbán-rezsim hamis “keresztény” frazeológiája, a kereszténységgel, a hittel való visszaélésre és a rendszer kereszténységgel ellentétes gyakorlatára hívja fel a figyelmet. A kezdeményezők felekezetektől és vallási különbségektől függetlenül várják mindenki csatlakozását. Csatlakozhatnak magánszemélyek, intézmények, egyházak, a civiltársadalom bármilyen tagjai vagy szervezetei képviseletében. Az Orbán-rendszer durván visszaél a kereszténység nevével, a “keresztény szabadság” fogalmával, amely sérti a bibliai igazságot és sérti az egyházakat is.

Iványi Gábor a kiáltványt az 1934-es Barmeni Nyilatkozathoz hasonlította, ami azt is jelenti, hogy a jelenlegi helyzetet a harmincas évekhez hasonlította, és az akkori korszakkal vont párhuzamot. A Kiáltvány a hívők és nem hívők, a maguk módján hívők lelkiismeretének megszólalása, és annak a felelősségnek a felvállalása, hogy ebben a helyzetben nem szabad hallgatni, hanem az igazságot ki kell mondani, a hazugságot le kell leplezni, a kereszténységet és a kereszténység fogalmait, tartalmát meg kell védeni és meg kell tisztítani a hamisságtól.

A Nyilatkozathoz Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség címén és Iványi Gábornál lehet csatlakozni.

Az alábbiakban változtatás nélkül közöljük a teljes nyilatkozatot:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.